καλή σας μέρα!εχω ενα ενυδρείο 30 λίτρων και θέλω να βάλω έναν μονομαχο.Αφου διάβασα κ πήρα όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό ξεκίνησα το στρώσιμο εδώ κ μια εβδομαδα.αφου διάβασα όλους τούς πιθανούς τρόπους στρωσίματος κατέληξα να το κάνω με τροφή κ έτοιμα βακτηρία εμπορίου(για να προχωρήσει η διαδικασία γρηγορότερα)πήρα κ υγρά τεστ για μετρήσεις αμμωνίας. NO2 K NO3.εβαλα τροφή σε μια αποχή κ την έβαλα στο ενυδρείο(για να μην την πετάω χύμα μέσα κ μένουν υπολείμματα) κ το σκεύασμα των βακτηριδίων με βάση τις οδηγιες.εκανα μέτρηση της αμμωνίας σήμερα κ μου βγήκε ο,25(αυτό είναι το μικρότερο στην κλίμακα των μετρήσεων στο χαρτάκι του τεστ.)έκανα μέτρηση NO2 κ μου βγήκε 0.9mg.Θεωρητε ότι έχει ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου η όχι ακόμα?ξερω βεβαία οτι η με8οδος με την τροφη ειναι πιο αργή διαδικασία απο τις υπόλοιπες αλλά την προτίμησα γιατι μπολι δεν εμπιστεύομαι να πάρω γιατί φοβάμαι για αρρώστιες κ την αμμωνία φαρμακείου διάβασα οτι πολλοί έμπειροι χομπιστες δεν την προτείνουν γιατί την θεωρούν δηλητήριο που δεν πρέπει να μπαίνει στο ενυδρειο.περιμενω με αγωνια τις συμβουλες σας.ευχαριστω εκ των προτερω!