Πάντως να σας πω ότι και ενυδρείο με πολύχρωμα γυαλιά έχω φτιάξει στη ζωή μου και βαρέλι έχω βάλει.......
Το πρώτο ήταν θεματικό "Ένας παραμυθένιος πύργος" με κάστρο και πολύχρωμα γυαλάκια στη θέση του υποστρώματος καθώς και διάφορα άλλα στο aquascaping (Το λειτούργησα για 4 μήνες μέχρι να μεγαλώσουν να πολύ μικρά ψαράκια οπότε πήγαν στα 250 λίτρα (ίσως βρω κάποτε φώτο και τις βάλω).
Το βαρέλι είναι σε display ενυδρείο, φυτεμένο στο στο υπόστρωμα (κατά τα 3/4) με τη "τρύπα - σπάσιμο" στο έμπροσθεν μέρος, ελαφρά διαγώνια τοποθετημένο. Το εσωτερικό του λειτουργεί ως κρυψώνα μικρότερων ψαριών όταν δε νιώθουν άνετα, γαρίδων και σαλιγκαριών. Το σκεπάζουν φυτά και βραχάκια. Την ίδια στιγμή δίνει την αίσθηση ενός φυσικού αντικειμένου γιατί η άλγη που το έχει σκεπάσει σε μερικά του σημεία του δίνει πολύ όμορφη όψη. Επίσης το ενυδρείο είναι φυτεμένο κατά το 1/3 με ψεύτικα (αλλά πολύ ακριβά) φυτά και κατά τα 2/3 με αληθινά). Βαθιά στο υπόστρωμα υπάρχουν 2 αερόπετρες, καθώς και στο ίδιο βάθος κατά μήκος του στο πίσω μέρος (απόσταση 4-5 εκατοστά από το τζάμι) υπάρχει θαμμένη αεροκουρτίνα. Με εναλλαγές (3 αεραντλίες) για περίπου ένα λεπτό εκάστη και ανά 2 ώρες περίπου δημιουργούν φυσαλίδες που καθώς περνάνε από το υπόστρωμα προς τα άνω δημιουργούν ένα εφέ με φυσαλίδες (για 1 λεπτό) που όμως βγαίνουν από διάφορα σημεία του υποστρώματος (λόγω "σπασιμάτων" στη διαδρομή) και ταυτόχρονα ανοίγουν διόδους αναπνοής στο υπόστρωμα. Το εμπλουτίζουν με οξυγόνο και το μετατρέπουν σε ακόμα ένα βιολογικό φίλτρο. Την ίδια στιγμή ανεβάζουν την αμμωνία που συσσωρεύεται στον πυθμένα (έστω και ελάχιστη λόγω ωριμότητας) και την μοιράζουν στο σύνολο του νερού κατά το δυνατόν. Επίσης αποτελούν ένα ευχάριστο παιχνίδι για τα ψάρια που τους αρέσουν τέτοιου είδους μικροαλλαγές.
Με όλα αυτά θέλω να πω ότι δε νομίζω να παίζουν ρόλο τα υλικά που κάποιος χρησιμοποιεί αλλά το πως τα χρησιμοποιεί και τι αποτέλεσμα παίρνει.
Υ.Γ. μη βαράτε έτσι ?