Γεια χαρά, Επισκέπτης
Μυστικό Κλειδί Να με θυμάσαι

Κανόνες

Κανόνες λειτουργίας του φόρουμ μας.

Στόχοι και σκοπός του φόρουμ

Το φόρουμ αυτό το δημιούργησαν χομπίστες και απευθύνεται σε χομπίστες. Δεν αποτελεί κερδοσκοπικό οργανισμό και συντηρείται αποκλειστικά από πόρους των ιδρυτών καθώς και ελάχιστα έσοδα από τις διαφημίσεις που υπάρχουν διακριτικά ανάμεσα στις δημοσιεύσεις.

Δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά με κανένα άλλο φόρουμ από αυτά που υπάρχουν στον ελληνικό ιστοχώρο αλλά αντιθέτως τα υποστηρίζουμε και αποζητούμε τη συνεργασία τους.

Όπως εξηγούμε και στη δημοσίευση μας εδώ, δημιουργήσαμε αυτό το χώρο για να καλύψουμε τους χομπίστες πού επιθυμούν να ασχοληθούν με τα χρυσόψαρα και το κρύο νερό γενικότερα. Λόγω της αδυναμίας του φόρουμ που ήμασταν προηγούμενος, να λειτουργήσει με σύγχρονες πλατφόρμες πληροφορικής, σε ανεκτή ταχύτητα με σωστούς και αξιόπιστους όρους, αποφασίσαμε, τη δημιουργία αυτού του χώρου και δεσμευόμαστε να τον διατηρούμε άψογο λειτουργικά, στην αιχμή της τεχνολογίας και με υψηλή ποιότητα στις δημοσιεύσεις του.

Ελεύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Πιστεύουμε ότι η γνώση είναι απαραίτητη για τη σωστή διατήρηση των μικρο-οικοσυστημάτων μας, έτσι οι βασικές θεματικές κατηγορίες του φόρουμ θα παραμείνουν ορατές για τους απλούς επισκέπτες το ίδιο και τα άρθρα που δημοσιεύουμε. Εάν είναι στις επιθυμίες σας να συμμετέχετε στις συζητήσεις μας ή να αρθρογραφήσετε θα πρέπει να προβείτε σε εγγραφή.
Ενδέχεται κάποιες κατηγορίες να είναι προσβάσιμες μόνο από μέλη και αυτό θα γίνεται για προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή για άλλους λειτουργικούς λόγους.

Γλώσσα συγγραφής κειμένων

Όλος ο ιστοχώρος μας είναι γραμμένος στην Ελληνική γλώσσα με αναφορές σε ξενόγλωσσες ορολογίες όπου το περιεχόμενο το απαιτεί. Τα κείμενα μας είναι ορθογραφημένα και σωστά τονισμένα. Με αυτό τον τρόπο θα επιθυμούσαμε να γράφετε και εσείς την οποιαδήποτε καταχώρηση σας. Βάσει αυτού του πνεύματος δεν θα θέλαμε να δούμε greeklish (τα κείμενα θα διαγράφονται και θα γίνεται παρατήρηση στο χρήστη) και δε θέλουμε να δούμε κεφαλαία γράμματα. Τα κεφαλαία στο γραπτό λόγο στο διαδίκτυο κατά σύμβαση χρησιμοποιούνται όταν θέλουμε να δείξουμε ότι φωνάζουμε.

Επίσης καλό αλλά όχι υποχρεωτικό είναι να γράφετε σωστά τονισμένα και ορθογραφημένα κείμενα. Εάν έχετε πρόβλημα με την ορθογραφία σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε κάποιο από τους διορθωτές κειμένων που υπάρχουν.

Αλλότριο περιεχόμενο με το αντικείμενο και τις αρχές του ιστοχώρου μας.

Περιεχόμενο που δεν είναι σύμφωνο με το αντικείμενο αλλά και τις αρχές που διέπουν τον ιστοχώρο μας και τη ποιότητα ζωής που οφείλουμε να παρέχουμε στους φιλοξενούμενους των ενυδρείων μας, δεν μπορεί να δημοσιευτεί και θα απομακρύνεται. Συζητήσεις άσχετες με το θέμα του ιστοχώρου μας επιτρέπονται μόνο σε επιλεγμένα θέματα, όπως αυτό του ελευθέρου βήματος «Ελάτε με το καφέ σας».

Υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο προς άλλους χρήστες ή προς οποιοδήποτε θεσμό θα διαγράφεται και θα γίνεται σχετική παρατήρηση στο χρήστη.


Αξιοπιστία συζητήσεων, δημοσιευμάτων, άρθρων & λοιπού περιεχομένου

Τα κείμενα και οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό καθώς και τα άρθρα που δημοσιεύονται, δεν αποτελούν επιστημονικά κείμενα αλλά είναι το αποτέλεσμα σωρευμένης εμπειρίας και πολύπλευρης έρευνας. Εμείς από τη πλευρά μας τα θεωρούμε αξιόπιστα αλλά σε ουδεμία περίπτωση δε μπορούν να αντικαταστήσουν τις συμβουλές των ειδικών.

«Ειδικούς» θεωρούμε μόνο τους εξειδικευμένους κτηνιάτρους (δε θα βρούμε εύκολα στην Ελλάδα), τους επίσης εξειδικευμένους ιχθυολόγους (στην Ελλάδα ασχολούνται με άλλου είδους ψάρια και καλλιέργειες). Σε ουδεμία περίπτωση δεν νοούμε τα ενυδρειακά καταστήματα και τις συμβουλές που κατά κανόνα δίδουν.

Ο ιστοχώρος μας, οι συγγραφείς, οι διαχειριστές και γενικότερα όσοι ασχολούνται με το περιεχόμενο του αποποιούνται την όποια ζημία μπορεί να προκύψει από την εφαρμογή των εδώ δημοσιοποιημένων συμβουλών, δεν αναγνωρίζουν την οποιαδήποτε θετική ή αποθετική ζημία καθώς και την όποια αξίωση. Σας συνιστούμε πριν από την εφαρμογή της όποιας ιδέας αποκτήθηκε από το περιεχόμενο του ιστοχώρου μας, να το συζητάτε πρώτα με κάποιο εντεταλμένο ειδικό.

Πνευματική ιδιοκτησία περιεχομένου

Η πνευματική ιδιοκτησία του περιεχομένου παραμένει στον συγγραφέα του. Το ίδιο ισχύει και για περιεχόμενο που αποτελεί αναδημοσίευση από άλλα έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα ή ιστοχώρους.

Ειδικότερα για τις καταχωρήσεις στα fora που υποστηρίζονται από τον ιστοχώρο μας ισχύει ότι τα κείμενα, οι φωτογραφίες, τα ηλεκτρονικά αρχεία και γενικότερα το σύνολο του περιεχομένου, διατίθενται προς χρήση από άλλους συγγραφείς προκειμένου να προωθηθεί το καλό της κοινότητας και οι σκοποί αυτού του ιστοχώρου.  Με την εγγραφή του ο κάθε χρήστης αποδέχεται αυτόν τον όρο.


Συζητήση για οποιοδήποτε θέμα ή οποιαδήποτε απορία μπορεί να γίνει στο δημόσιο διάλογο (forum), για μετάβαση επιλέξτε εδώ.

Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.050 δευτερόλεπτα
Κορυφή