Πριν αποφασίσετε να προχωρήσετε στην αγορά ενυδρείου σκεφτείτε εκτός από το κόστος αγοράς του ενυδρείου και το κόστος αγοράς του εξοπλισμού που θα πρέπει να το συνοδεύει, αλλά και το κόστος συντήρησης.

Είναι η νέα τάση ή μόδα αν το προτιμάτε και έρχεται από τα SPA του εξωτερικού και δυστυχώς έχει ξετρελάνει αρκετές κυρίες (και όχι μόνο) ανά την υφήλιο. Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα είδος ψαριού το οποίο ζει σε θερμοκρασίες γύρω στους 24 βαθμούς και το οποίο χρησιμοποιείται για... να κόβει ( τρώει ) τα πετσάκια από τα δάχτυλα ανθρώπινων άκρων.

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που ταλαιπωρεί τους ακουαρίστες το καλοκαίρι είναι η διατήρηση της θερμοκρασίας σε λογικά επίπεδα τους μήνες του καλοκαιριού όπου η εξωτερική θερμοκρασία ανεβαίνει και το αποτέλεσμα είναι να ανεβαίνει και η θερμοκρασία στην στήλη του νερού.

Οι λύσεις για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι αρκετές όμως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να μην βρεθούμε σε κατάσταση πανικού όταν φτάσουν οι θερμές μέρες του καλοκαιριού.

Η πλέον συνηθισμένη λύση για ενυδρεία γλυκού νερού είναι η χρήση ανεμιστήρων (συνήθως χρησιμοποιούμε ανεμιστήρες από ηλεκτρονικούς υπολογιστές) όπου με την βοήθεια της εξάτμισης έχουμε την πτώση της θερμοκρασίας.

Πως τοποθετούμε τους ανεμιστήρες

Ένα από τα είδη που αποτελεί τον συνηθέστερο «συγκάτοικο» των χρυσόψαρων σε ένα ενυδρείο είναι τα apple snails, ιδιαίτερα τα κίτρινα ή διαφορετικά, golden apple snails.

Πρόκειται για ένα είδος σαλιγκαριών γλυκού νερού του τροπικού και υποτροπικού κλίματος. Ανήκουν στην ομάδα Ampullariidae που συχνά αναφέρεται και ως Pilidae, η οποία περιλαμβάνει αρκετά είδη.

Κορυφή