Γεια χαρά, Επισκέπτης
Μυστικό Κλειδί Να με θυμάσαι

Βοήθεια

Για όποια βοήθεια απευθυνθείτε στους διαχειριστές και τους συντονιστές.

Σύντομα θα εμπλουτίσουμε αυτή τη καταχώρηση με τα σημεία που θα μας υποδείξετε.

 

Φωτογραφίες στις δημοσιεύσειςΤο να ανεβάσει κάποιο μέλος μια φωτογραφία ή και περισσότερες σε μια δημοσίευσή του είναι πολύ εύκολο! Οι μόνοι περιορισμοί που υπάρχουν έχουν να κάνουν με το μέγεθος της φωτογραφίας.

Για την διευκόλυνσή σας επιγραμματικά θα αναφέρουμε ότι: α) Η φωτογραφία σας δεν πρέπει να ξεπερνά σε διάσταση τα 800x600 pixel και το μέγεθος του αρχείου τα 150 ΚΒ. Αν για κάποιο λόγο αδυνατείτε να ανεβάσετε κάποια φωτογραφία δείτε πρώτα αν πληρεί αυτές τις διαστάσεις και εφόσον σιγουρευτείτε αλλά και πάλι δεν μπορείτε να ανεβάσετε την φωτογραφία σας τότε απευθυνθείτε σε κάποιον από συντονιστή ή διαχειριστή.

Αλλαγή μεγέθους φωτογραφίας (resize)
Ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αλλάζετε το μέγεθος της φωτογραφίας σας είναι το πρόγραμμα Pain.Net το οποίο διατίθεται δωρεάν και μπορεί κανείς να το βρει εδώ: Paint.Net Φυσικά μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει όποιο άλλο πρόγραμμα τον βολεύει.

Ένα άρθρο που εξηγεί πως χρησιμοποιείτε το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα βρείτε εδώ: <σύντομα>

 

Επεξεργαστής Κειμένου ΔημοσιεύσεωνΤο Forum του aquaristic.gr είναι εμπλουτισμένο με έναν επεξεργαστή κειμένου ο οποίος κάνει χρήση των γνωστών BBCodes σε μια πιο εξελιγμένη μορφή καθώς χρησιμοποιεί "εικονίδια" για να αναπαραστήσει την λειτουργία του κάθε BBCode με σκοπό να παρουσιάζουμε τα κείμενά μας πιο ευανάγνωστα αλλά και να δίνουμε έμφαση όταν θέλουμε να τονίσουμε κάποιο σημείο του κειμένου μας.

Για να εισάγουμε κάποιο BBCode σε τμήμα του κειμένου μας το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε το τμήμα του κειμένου μας και κατόπιν να επιλέξουμε το ανάλογο BBCode από τα εικονίδια που βρίσκονται στην μπάρα του επεξεργαστή.

Για κάθε εικονίδιο αλλά και το αποτέλεσμα που θα έχει στο επιλεγμένο κείμενο εμφανίζετε η αντίστοιχη βοήθεια μόλις περάσουμε τον κέρσορα του ποντικού μας πάνω από αυτό
.

 

Τι είναι το BBCode; Το BBCode είναι μία ιδιαίτερη εφαρμογή της HTML, η χρήση της στα μηνύματα καθορίζεται από τον διαχειριστή στο σύνολο, και από τον συντάκτη ενός μηνύματος κατά βούληση, κάθε φορά που συντάσσει ένα κείμενο.

Το BBCode έχει παρόμοια σύνταξη με την HTML, αλλά οι εντολές περικλείονται σε αγκύλες [ και ] αντί < και > . Για περισσότερες πληροφορίες για το BBCode δείτε τον οδηγό που μπορείτε να βρείτε στη φόρμα δημοσίευσης.

Σημαντικό: Στο aquaristic.gr δεν χρειάζεται να μάθετε HTML αρκεί απλά να επιλέξετε το κείμενό σας και να πατήσετε το ανάλογο εικονίδιο.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.037 δευτερόλεπτα
Κορυφή