Γεια χαρά, Επισκέπτης
Μυστικό Κλειδί Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ερώτηση

Εμείς και το goldfish.gr 23/12/2010 11:55 #1

  • Συντάκτης θέματος
  • aafent
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Administrator
  • Δημοσιεύσεις: 427
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Ανοικτή επιστολή - δήλωση των ιδρυτικών μελών του Aquaristic.gr

Οι ιδρυτές αυτού του ιστοχώρου αισθανόμαστε την ανάγκη να δηλώσουμε ότι δεν τον δημιουργήσαμε λόγω κάποιας προσωπικής φιλοδοξίας παρά μόνο της προσωπικής μας αγάπης προς τα χρυσόψαρα.

Ήμασταν και είμαστε μέλη στο goldfish.gr με πλούσια δράση που αποδεικνύεται από τις χιλιάδες απαντήσεις και θέματα που έχουμε κάνει καθώς και από τη πλούσια αρθρογραφία μας. Όμως το συγκεκριμένο φόρουμ έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, δεν έχει διαχειριστή. Το αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης είναι και οι λόγοι που μας έκαναν να δημιουργήσουμε ένα νέο ιστοχώρο χωρίς αυτά τα προβλήματα:

Ταχύτητα: Είναι αργό σε βαθμό να μας αποτρέπει από το να γράψουμε και να το διαβάσουμε, αφού αυτό συμβαίνει σε εμάς θα συμβαίνει και στους νέους φίλους.

Τεχνολογία: Δε μπορεί να ακολουθήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις με αποτέλεσμα να δέχεται ανελέητες επιθέσεις από spammers και άλλους. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες της μοναδικής moderator να το διατηρήσει σε λειτουργική κατάσταση σκοντάφτουν και αυτές στο γεγονός ότι ούτε η ίδια δε μπορεί να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη και Administrator, παρά μόνο με PMs που δεν απαντώνται πάντα.

Εμφάνιση: Λόγω της έλλειψης συντήρησης από Administrator δε μπορεί να προσαρμόζεται στις νέες σχεδιαστικές αντιλήψεις προκειμένου να ελκύει και με αυτό τον τρόπο τους νέους χομπίστες προκειμένου να τους εξασφαλίσει σωστή αρχή για το χόμπυ τους αλλά και τις ζωές των ψαριών τους.

Πολιτική στάση, αρχές: Δεν υπάρχει κάποιο όργανο – ομάδα που να διαχειρίζεται τα λεγόμενα μέσα σε αυτό ώστε να είναι προσαρμοσμένα και σύμφωνα με τις αντιλήψεις περί ευθύνης φιλοξενίας ενός ζώου σε σωστές και «ανθρώπινες» συνθήκες ακλουθώντας ενδεδειγμένες πρακτικές. Οι απόψεις και οι αρχές που αντιπροσωπεύει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Ενυδρείου (ΠΣΦΕ) δεν μεταδίδονται επαρκώς και το περιεχόμενο επαφίεται στις απόψεις των όποιων χρηστών έχουν τη διάθεση να απαντούν στα διάφορα ερωτήματα. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι όταν τα έμπειρα μέλη αλλά και η ίδια η moderator λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν τα γραφόμενα, αυτά περνάνε και γίνονται ιστορία που στη συνέχεια νεότερα μέλη τα διαβάζουν και τα ακολουθούν θεωρώντας ότι είναι σωστά. Με αυτό τον τρόπο απαξιώνονται όλες οι καταχωρήσεις που βασίζονται σε εμπειρία καθώς και το περιεχόμενο των ίδιων των άρθρων.

Μέλλον: Βάσει της υφιστάμενης κατάστασης δεν μπορέσαμε να δούμε το πώς θα είναι το μέλλον του και φυσικά αυτή η απογοήτευση μας έκανε να μη θέλουμε να επενδύουμε άλλο σε αυτό. Με την έννοια επενδύουμε εννοούμε πάντα την επένδυση που κάνουμε δίδοντας το χρόνο μας και τις γνώσεις μας προκειμένου να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του χόμπυ μας και τίποτα περισσότερο από αυτό.

Άρνηση συνεργασίας: Προκειμένου να συμβάλλουμε στη βελτίωση όλων των παραπάνω, επί σειρά ετών, στο δημόσιο διάλογο (posts) αλλά και με προσωπικά μηνύματα, έχουμε ζητήσει να αναλάβουμε εμείς το κόστος λειτουργίας του (όχι την ιδιοκτησία), να το φιλοξενήσουμε σε πληρωμένους από εμάς servers, να προσφέρουμε τη δωρεάν εργασία μας προκειμένου να το βελτιώσουμε, να το αναλάβουμε, να το αναπτύξουμε και άλλες πολλές προτάσεις που μερικές κατέληξαν στην ίδια ολιγόλογη ευγενική μεν αρνητική δε απάντηση και οι περισσότερες στην πλήρη σιωπή, γεγονός που το λαμβάνουμε ως έλλειψη σεβασμού προς τη στήριξη και προσπάθεια μας.

Έτσι λοιπόν με δηλωμένο εξ αρχής το λόγο που δημιουργήσαμε το νέο ιστοχώρο, με καθαρή τη συνείδηση ότι δεν «χτυπάμε» κανέναν, με βεβαιότητα ότι προσπαθήσαμε (περισσότερα από 3 χρόνια) να βελτιώσουμε την υπάρχουσα υποδομή, σας καλωσορίζουμε στο νέο αυτό ιστοχώρο και στο όμορφο κόσμο του ενυδρείου.

Επίσης δηλώνουμε ότι εάν στο μέλλον το goldfish το επιθυμεί, δεχόμαστε να ενωθούμε και να συνεργαστούμε δίδοντας στο τότε διαμορφωμένο Aquaristic το όνομα Goldfish και εξειδικεύοντας το ίδιο το Aquaristic σε κάτι διαφοροποιημένο. Τονίζοντας με αυτό τον τρόπο για ακόμα μια φορά ότι το κίνητρο μας είναι η αγάπη μας για το χόμπυ και όχι το οποιοδήποτε άλλο όφελος.


Η ιδρυτική ομάδα του Aquaristic.gr
Τελευταία επεξεργασία: Post by aafent.
Το θέμα είναι κλειδωμένο.
  • Σελίδα:
  • 1
  • Δεν Επιτρέπεται: για δημιουργία νέου θέματος.
  • Δεν Επιτρέπεται: για απάντηση.
  • Δεν Επιτρέπεται: να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.123 δευτερόλεπτα
Κορυφή