Καλώς μας ήλθες ξωτικό στο Aquaristic.
Ο Λαστιχούλης σου πρέπει να είναι ευτυχισμένο και τυχερό ψαράκι γιατί θέλεις να του προσφέρεις το καλύτερο.
Προσπάθησε να σπας τις πολλές ερωτήσεις σε περισσότερα θέματα για να είναι ευκολότερο να δίνονται απαντήσεις στο κάθε ένα
Πάμε λοιπόν στο κάθε ένα χωριστά:
Εκτός από την άμεση ανάγκη να μου πείτε τι ακριβώς τεστ να πάρω και πως και κάθε πότε τα χρησιμοποιώ
Πρέπει να μετράς με υγρά και όχι με stick και θα πρέπει μέχρι να στρωθεί να μετράς NH3,NO2,NO3 αυτά με τη σειρά είναι αμμωνία, νιτρώδη και νιτρικά άλατα.
Τη σημασία τους ας τη συζητήσουμε σε νέο post που θα κάνεις
στους πετσοπέδες δεν έχω καμία εμπιστοσύνη,
Καλά άρχισες... είναι η διαπίστωση κλειδί !
και ότι είναι πεταμένα λεφτά
Δίκιο έχει ένα ψάρι κάνει μόνο 3 ευρώ και ένα υγρό περισσότερα........ τι να πω......δεν παίζονται οι άνθρωποι....
Σκοπεύω να αφήσω τον Λαστιχούλη μόνο του, το ενυδρείο είναι 55 λίτρα καθαρό νερό
Είναι μια χαρά μην έχεις πρόβλημα, δεν θα βάλεις άλλο ψάρι αλλά μπορείς άνετα να βάλεις γαρίδες, σαλιγκάρια κτλ.
ήδη μου έχει στοιχίσει περίπου 250 ευρώ
Σου πιάσανε .... κορόιδο

, είναι πολλά λεφτά, δυστυχώς όλοι μας την πατήσαμε κάποτε...
Επίσης να ρωτήσω κατά πόσο θεωρείτε απαραίτητο να πάρω σαλιγκάρι για καθαρισμό του βυθού
Εξαιρετικά απαραίτητο για εμένα.
προσθέσω στο φίλτρο μου sera siporax
Να το κάνεις είναι καλό.
Τον άνθρακα πρέπει να τον βγάλω
Να τον βγάλεις ή να τον αφήσεις εκεί να γίνει βιολογικό υλικό (μετά από 3-5 μήνες) Εάν όμως στη θέση του μπορείς να βάλεις το siporax να το βάλεις.
Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού καθότι θα χρησιμοποιώ σκούπα βυθού κατά πόσο στρεσάρετε το ψάρι? Υπάρχει περίπτωση να του δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα?
Δεν θα έχεις πρόβλημα εάν μια φορά το μήνα το κάνεις ή κάθε φορά που αφαιρείς νερό για την αλλαγή (το νερό το αφαιρούμε με τη σκούπα βυθού)
Λέτε να βάλω και θερμόμετρο ή δεν είναι απαραίτητο?
Η προσωπική μου γνώμη είναι να μη βάλεις εκτός και εάν έχεις μεγάλες διακυμάνσεις θερμοκρασίας, δηλαδή το πρωί το σπίτι σου έχει πχ 17 βαθμούς και το βράδυ 25 γιατί βάζεις καλοριφέρ. Τότε ναι να βάλεις, εάν η θερμοκρασία είναι σταθερή και δε μεταβάλλεται γρήγορα τότε είμαι της γνώμης να μη βάλεις. Όπως και να έχει πρέπει να τον έχεις για μελλοντική ασθένεια.