Ήθελα να ρωτήσω σε ένα χρυσόψαρο εκτός από τις τροφές εμπορίου τι άλλο μπορούμε να του δώσουμε να φάει?
Διάβασα για αρακά, μαρούλι.. κάτι άλλο? και εάν ναι τι διαδικασία πρέπει να κάνουμε πριν του το δώσουμε και σε τι ποσότητα και σε τι διάστημα ημερών?
Και ναι. Αυτό είναι αλήθεια (καθ'ότι τα χρυσόψαρα όσο έχουν τόσο τρώνε) αλλά δε σημαίνει ότι πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί.
Έγώ του δικού μου του δίνω το πρωί την τροφή του και το απόγευμα του δίνω λίγο (λίγο όμως....) φρούτο. Ότι έχω, μήλο, αχλάδι, μπανάνα.....άν και δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στην μπανάνα, ίσως επειδή είναι πιό γλυκιά. Το καλοκαίρι τη βγάλαμε με σταφυλάκι για το οποίο επίσης τρελένεται. Όλα αυτά εννοείται χωρίς το φλούδι και σε πολύ μικρή ποσότητα. Όσο είναι ας πούμε ένα μικρό ρεβύθι. Κατά τη γνώμη μου τα φρέσκα φρούτα τους κάνουν πολύ καλό και βοηθούν πολύ και στην καλή πέψη.
Επίσης τους τελευταίους μήνες του έχω βάλει και δυό μπαλίτσες άλγης τις οποίες τσιμπολογάει και έχω παρατητήσει ότι και αυτό του κάνει πολυ καλό στην πέψη. Γενικά αν το σκεφτείς οτιδήποτε φρέσκο και "ζωντανό" κάνει καλό σε όλους.
"ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ"
Φαντάζομαι ο Λαστιχούλης θα έχει μεγαλώσει πολύ με τέτοια ποικίλα τροφής.. (ανυπομονώ να βάλεις φωτογραφία να τον καμαρώσουμε )
Απέκτησα πριν λίγες μέρες και γω ένα χρυσόψαρο και όπως καταλαβαίνεις ψάχνομαι..
Από ότι με βλέπω θα βάλω πιο συχνά στη διατροφή μου φρούτα για χάρη του.. αλλά χαλάλι του εαν είναι για το καλό του..
Φαντάζομαι ο Λαστιχούλης θα έχει μεγαλώσει πολύ με τέτοια ποικίλα τροφής.. (ανυπομονώ να βάλεις φωτογραφία να τον καμαρώσουμε )
Θα βάλω οπωσδήποτε φωτό. Αυτές τις μέρες ετοιμάζω καινούριο aquascaping και μόλις τελειώσω θα ανεβάσω πικς Η αλήθεια είναι ότι το γομάρι έχει μεγαλώσει πολύ από πέρισυ που τον πήρα.Είναι περίπου 3 πόντους μακρύτερος. Άστα......αν συνεχίσει έτσι με βλέπω να βάζω βαθιά το χέρι στην τσέπη για καινούριο ενυδρείο. Όπου να'ναι δεν θα τον χωράει το 60λιτρο......
"ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ"
Δεν το παρακάνω Μάνο με τον αρακά.. Μια φορά στις 2 βδομάδες δίνω στον μονομάχο.. πιστεύω πως καλά δεν είναι και στον Λουκουμά μου(το χρυσόψαρο) να δίνω να καθαρίζει το εντεράκι του?
Τώρα όσο αφορά την τροφή σε μορφή flake. Διάβασα πως επειδή είναι λαίμαργα τα χρυσόψαρα, τρώγοντας την τροφή αυτή παίρνουν μαζί και αέρα και δεν κάνει κάλο, προκαλεί νηκτική κύστη..ισχύει?
Μηπως είναι προτιμότερη η τροφή σε μορφή Pellets?
Ξωτικό φαντάζομαι χαρά που θα έχει ο Λαστιχουλης με την ανακαίνιση του σπιτιού του..
Ο δικός μου άρχισε να με μαθαίνει και δε με φοβάται πλέον τόσο πολύ όταν είμαι κοντά στο ενυδρείο.. Άσε μόλις με έβλεπε να πλησιάζω έτρεχε να πάει πίσω από το ξύλο.. το σκεφτόμουν πολύ να πηγαίνω κοντά και να τον τρομάζω. Δεν ήθελα..
Σήμερα πρώτη μέρα που 'ξεψάρωσε' και ερχόταν μπροστά στο τζάμι και με ακολουθούσε όταν έκανα δουλείες κοντά του..
Ναι του κάνει καλό ο αρακάς μια στο τόσο! Όσον αφορά το θέμα με την τροφή σε flakes είναι καλό να την μουσκεύεις λίγο με νερό του ενυδρείου ή αν πιάνεις την τροφή με τα χέρια την βουτάς μέσα στο νερό και δεν την αφήνεις απλά στην επιφάνεια, με αυτόν τον τρόπο μουσκεύετε και πέφτει μέσα επομένως το λαίμαργο χρυσόψαρο δεν καταπίνει και αέρα που δημιουργεί προβλήματα με την νηκτική κύστη.
Αλλη λύση είναι να βάζεις τις νιφάδες στη μύτη ενος κουταλιού και να το βυθίζεις μέσα αφήνοντας τις νιφάδες να σκορπιστούν βαθιά στο νερό. Αυτο κάνω εγω.