Γεια χαρά, Επισκέπτης
Μυστικό Κλειδί Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ερώτηση

Ο αφανισμός ενός ενυδρείου!! 06/08/2011 19:03 #1

• Συντάκτης θέματος
  • Tanda
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
Εχτές γυρισαμε σπιτι μας μετά από απουσία 15 ημερών. Οσο καιρό λείπαμε, ένας συγγενής αναπληρωνε κάθε 3-4 ημέρες το νερο στα 3 ενυδρείαί. Οι ταίστρες δούλευαν κλπ. Μόλις ανοίξαμε την πόρτα, μας χτύπησε μια έντονη μυρωδιά σαπίλας μέχρι λιποθυμίας... το μεγάλο ηταν οκ, το 60λιτρο οκ, αλλά το 30 λιτρο της κουζίνας....ΣΥΜΦΟΡΑ!! :ohmy: Ακόμη και σβηστό το φως από μακριά, με το νερό βούρκο πλέον, μπορούσες να διακρίνεις όλα τα σαλιγκάρια ψόφια στην επιφανεια και στα τοιχώματα, τις γαρίδες ανάσκελα στον πάτο, και τα white clouds σε αποσύνθεση.:blink: Δεν θα μακρυγορήσω με άλλη μακάβρια περιγραφή. Το φιλτρο είχε σταματησει να δουλεύει (μάλλον πολύ καιρό πριν έρθουμε) άν κρινω απο την κατάσταση, και ο συγγενης μας δεν είχε καταλάβει κάτι. Δεν θα μπορουσε εξάλλου να κάνει και τίποτε ακομη κι άν το έπαιρνε χαμπάρι.
Τελικά, το ενυδρειο το άδειασε ο Χριστόφορος, κρατήσαμε το δεντράκι με τα φυτά σε λεκάνη, το ξεπλύναμε καλά και κάναμε σχέδια για την επαναλειτουργία του. Η ειρωνία ήταν ότι τεστάραμε το φίλτρο και δούλευε πάλι κανονικά. Δεν ήταν καν μπουκωμένο (είχε καθαριστεί και πριν φύγουμε). Υποθέτουμε ότι σε μια διακοπη ρεύματος έπαθε εμπλοκη και δεν ξανάνοιξε. Τέλος παντων, μετά το πλυσιμο του ενυδρείου στην μπανιέρα, και αφού είχαμε πλύνει και το μπαλκόνι που ήταν χάλια, ο Χριστόφορος αποφασισε να βγάλει το ενυδρειο έξω στο μπαλκόνι για να στεγνώσει. Ηξερε ότι τα πλακάκια είναι γεμάτα νερα, αλλά..... Ακούω ξαφνικά έναν κρότο και ταυτόχρονα γυαλιά να σπάνε με δύναμη χτυπώντας σε σίδερα. :S Τρέχω έξω έντρομη και βλέπω τον άντρα μου πεσμένο κάτω αλλά ευτυχώς όχι αιμόφυρτο γιατί αντέδρασε ενστικτωδώς και όταν γλιστρισε, τίναξε μακριά του το ενυδρείο το οποίο έσκασε στα σιδερένια έπιπλα.
Συμπέρασμα. Δεν μπορείς εύκολα να λειπεις για τόσες μέρες όταν έχεις στο σπιτι μόνους τους ζώντες οργανισμούς. Κάποτε κάτι θα παει στραβά. Η ευθύνη είναι τέτοια που σήμερα σκεφτόμαστενα παρατήσουμε ίσως και τελείως το χόμπυ . Το ξέρω οτι όλοι έχουμε τις απώλειες μας και ατυχήματα αλλά έχω τσαντιστεί και κουραστεί...
Οι ακόλουθοι χρήστες είπαν "_QQ_"Σε Ευχαριστώ"_QQ_": gozen

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Απ: Ο αφανισμός ενός ενυδρείου!! 07/08/2011 08:00 #2

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Αντιλαμβάνομαι πλήρως την απογοήτευση και τα νεύρα που έχετε αυτή τη στιγμή, δυστυχώς είναι από τα πλέον άσχημα αυτό που σας συνέβη.

Δείτε το λίγο πιο ξεκάθαρα σε μια δυο μέρες και πιστεύω ότι απλά θα αλλάξετε (όπως έκανα εγώ) τους τύπους των ενυδρείων σας.

Έχω καταλήξει σε σχετικά μεγάλα ενυδρεία και με πολύ χαμηλή ιχθυοφόρτιση ακριβώς γιατί σε περίπτωση που λείπω όλο και κάτι υπάρχει πιθανότητα να σωθεί αν κοπεί το ρεύμα και δεν έρθει για μέρες π.χ. ή αν τελικά σταματήσει το φίλτρο γιατί ...μηχάνημα είναι και κάποια στιγμή χαλάει χωρίς να σε ενημερώνει.

Εδώ είμαστε μην ανησυχείτε και όλα θα πάνε καλά, αναποδιές συμβαίνουν παντού για σε όλα τα (πράγματα) στην ζωή!

Απ: Ο αφανισμός ενός ενυδρείου!! 07/08/2011 08:23 #3

• Συντάκτης θέματος
  • Tanda
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered
Αυτό ακριβώς αποφασίσαμε. Θα κρατήσουμε το 240 λιτρο με τα 4 χρυσόψαρα. Ηδη εκεί δουλεύουν 2 εξωτερικά φίλτρα και έχουμε καβάντζα άλλο 1 (όλα της Eheim). Το fluval που μας πρόδωσε θα πάρει δρόμο...Αυ τό που μας στεναχώρησε ήταν ότι το μικρούλι αυτό .πήγαινε καταπληκτικά, και στα φυτά και στις αναπαραγωγές σε γαρίδες, ψάρια κλπ. Είχαμε πεί ότι άν διώχναμε όλα τα άλλα ενυδρεία, μόνο αυτό θα κρατούσαμε. Η ερώτηση τώρα είναι άν μπορώ να βάλω τη ριζα με το μικροσόρουμ στα χρυσόψαρα. 2 μερες την ξεπλενω σε κουβά, αλλα φοβάμαι τα μικρόβια που ίσως μεταφερει. Με σκέτο νερό βρύσης δεν είμαι σίγουρη ότι θα έχει απολυμανθει.

goodbye

Αυτό το μήνυμα έχει συνημμένη εικόνα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να τη δείτε.

Απ: Ο αφανισμός ενός ενυδρείου!! 07/08/2011 08:25 #4

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Μικρόβια από που; από το ενυδρείο που είχε γεμίσει αμμωνία;

Υ.Γ. Χαίρομαι για την απόφασή σας!!!

Απ: Ο αφανισμός ενός ενυδρείου!! 07/08/2011 08:31 #5

• Συντάκτης θέματος
  • Tanda
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered
Εκτος της αμμωνίας, η σήψη ήταν τέτοια που μύριζε σαν βόθρος. Φαντάζομαι ότι το ξύλο και το φυτό μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια από τη σήψη, παρά το ότι τα ξεπλένω. Η μυρωδια σκέψου, ότι υπάρχει ακόμη στο φυτό σαν να είναι σάπιο. Δεν ξέρω άν μπορω να το βάλω στο άλλο ενυδρείο. Εσυ τί προτείνεις. Μπορώ να το απολυμάνω με κάποιο τρόπο, ή αρκεί το καλό ξέπλυμα...

Απ: Ο αφανισμός ενός ενυδρείου!! 07/08/2011 08:49 #6

• Carolina
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
Είναι πράγματι λυπηρό αυτό που σας συνέβη και ομολογώ πως με προβληματίζει ο λόγος για τον οποίο συνέβη. Αυτό γιατί παλαιότερα που ο κόσμος δεν είχε αρκετές γνώσεις σχετικά με τα ενυδρεία ήταν σύνηθες να διατηρούν χρυσόψαρα σε γυάλες (σαφέστατα κακώς) χωρίς φίλτρο. Αλλαγές νερού γινόντουσαν όπως είπατε έτσι κι αλλιώς.

Τώρα όσον αφορά το φυτό, σκέφτομαι πως αν το βάζατε π.χ σε έναν κουβά με νερό και μερικές ώρες μετά κάνατε μετρήσεις, δεν θα φανεί αν υπάρχει κάτι βλαβερό που εκλύεται από το φυτό; wonder

Απ: Ο αφανισμός ενός ενυδρείου!! 07/08/2011 08:57 #7

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users

Εκτος της αμμωνίας, η σήψη ήταν τέτοια που μύριζε σαν βόθρος. Φαντάζομαι ότι το ξύλο και το φυτό μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια από τη σήψη, παρά το ότι τα ξεπλένω. Η μυρωδια σκέψου, ότι υπάρχει ακόμη στο φυτό σαν να είναι σάπιο. Δεν ξέρω άν μπορω να το βάλω στο άλλο ενυδρείο. Εσυ τί προτείνεις. Μπορώ να το απολυμάνω με κάποιο τρόπο, ή αρκεί το καλό ξέπλυμα...

Ένα καλό ξέπλυμα είναι υπέρ αρκετό! :)

Απ: Ο αφανισμός ενός ενυδρείου!! 07/08/2011 13:18 #8

• Συντάκτης θέματος
  • Tanda
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered
Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά, άν και το microsorum windelov θα αφανιστεί επίσης από τα χρυσόψαρα σύντομα...Την Ανοιξη, είχα πάρει από το μητρικό φυτό, ένα σωρό φούντες (με ριζίδια φυσικά) που σχημάτιζαν μαζί τουλάχιστον 2 φυτά του εμπορίου, και τις είχα δέσει πανω σε ξύλο του μεγάλου ενυδρείου. Τώρα δεν υπάρχει ούτε μία !!!

Απ: Ο αφανισμός ενός ενυδρείου!! 09/08/2011 11:17 #9

• Το Άβαταρ του/της Ελένη
  • Ελένη
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Πω-πωωωωωωωωωωω!!!:ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:
Έτσι και το πάθαινα εγώ αυτό θα μου έστριβε!
Σοβαρά δηλαδή, δεν ξέρω αν θα το ξεπερνούσα ποτέ...:S

Απ: Ο αφανισμός ενός ενυδρείου!! 10/08/2011 15:17 #10

• Συντάκτης θέματος
  • Tanda
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered
Εμεις το ξεπεράσαμε αμέσως!! και γιατί έχουμε άλλα 2 ενυδρεία, αλλά κυρίως γιατί θα μπορούσε η ιστορία να καταλήξει ΠΟΛΥ πιο άσχημα και εννοώ τον σοβαρό τραυματισμό του Χριστόφορου άν έπεφτε αγκαλιά με το ενυδρείο, και έσπαγε πάνω του. Τη γλύτωσε με μώλωπες στον γοφό, στο μπράτσο, μια κάκωση στον αντίχειρα και ένα ελαφρύ χτύπημα στο κεφάλι.....Μέχρι να γίνει αυτό, γκρινιάζαμε. Μετά, κάναμε το σταυρό μας. Ηταν παραμονή του Σωτήρος (όπως λέει και η μάνα μου....) :lol: :lol:

Απ: Ο αφανισμός ενός ενυδρείου!! 11/08/2011 18:00 #11

Τι να πω βρε παιδιά......στεναχωρήθηκα πολύ.....
Συμφωνώ ότι δεν μπορούμε να λείπουμε πολλές μέρες όταν έχουμε υπ'ευθύνη μας ζωντανά πλάσματα στο σπίτι.
Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα συμβεί η στραβή......
Εγώ θα σας έλεγα αφού σας άρεσε τόσο το ενυδρειάκι που χάσατε να το αντικαταστήσετε και να το ξαναστήσετε από την αρχή. Θα σας δώσει πολύ χαρά νομίζω. :swimming: :swimming: :swimming:
"ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ"

xotiko-gaia.blogspot.com/

Απ: Ο αφανισμός ενός ενυδρείου!! 11/08/2011 18:40 #12

• Συντάκτης θέματος
  • Tanda
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered
Μπα δεν νομίζω. Οσο λιγότεροι μπελάδες τόσο το καλλίτερο. Οπως είπε και ο Μάνος, είναι καλλίτερα να έχεις μεγάλα ενυδρεία με χαμηλή ιχθυοφόρτιση. Στο 30 λιτρο που χάσαμε γινόταν χαμός από γαρίδες, μικρά σαλιγκαράκια, και τα 8 ψαράκια έπεφταν τελικά πολλά για τα λίτρα. Απόδειξη το ότι όταν σταμάτησε το φίλτρο, δεν σώθηκε τίποτε.

• Σελίδα:
  • 1
  • Δεν Επιτρέπεται: για δημιουργία νέου θέματος.
  • Δεν Επιτρέπεται: για απάντηση.
  • Δεν Επιτρέπεται: να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.039 δευτερόλεπτα
Κορυφή