Τα ψάρια διαθέτουν κι εκείνα τις πέντε γνωστές μας αισθήσεις, προσθέτοντας σ’ αυτές και το εκπληκτικό βιολογικό όργανο, την «πλευρική γραμμή» που θα μπορούσαμε άνετα να την χαρακτηρίσουμε «έκτη αίσθηση» καθώς επιτρέπει στα ψάρια να έχουν μια τέλεια αντίληψη σημάτων που διαβιβάζονται μέσω κυμάτων πίεσης. Αντίθετα, η γεύση και η αφή αποτελούν τις κατώτερες αισθήσεις των ψαριών καθώς δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες ενώ η όραση αναμφισβήτητα παίζει σημαντικό ρόλο.
Carolina σε ευχαριστούμε για το άρθρο σου, έχει δημοσιευτεί εδώ