Γεια χαρά, Επισκέπτης
Μυστικό Κλειδί Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ερώτηση

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 17:46 #26

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Το πως δεν είναι απόλυτα συνυφασμένο με την ποιότητα του νερού, άλλωστε και εμείς οι άνθρωποι αρρωσταίνουμε αυτό δεν σημαίνει ότι η ποιότητα της ζωής μας είναι το μοναδικό αίτιο για τις ασθένειές μας, υπάρχει και η προδιάθεση.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 17:48 #27

• Το Άβαταρ του/της Costas7 Συντάκτης θέματος
  • Costas7
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 4
Καλά μη το λες... και σε μας η ποιότητα ζωής δεν είναι και η καλύτερη...γιαυτο οι κατοικοι της ικαρίας ζούνε 100 χρόνιαB) B) B)
I used to be crustacean
In an underwater nation
And I surf in celebration
Of a billion adaptations

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 17:50 #28

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
lol όχι όπως είδες δεν είπα αυτό, αλλά είπα ότι δεν είναι και το μοναδικό αίτιο. Άλλωστε αν σκεφτούμε ότι τα ψάρια αυτά είναι "φτιαγμένα" για να ζουν σε λίμνες κλπ... το ενυδρείο μπορεί απλά να τα στρεσάρει και το στρες... οδηγεί αρκετές φορές σε ασθένειες κλπ.

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 17:53 #29

Τι να πω.......έτσι όπως το θέτεις δεν έχεις άδικο....αλλά είναι άδικο :dry:
"ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ"

xotiko-gaia.blogspot.com/

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 17:54 #30

• Costas7
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
:lol: :lol: :lol: Ναι πλάκα κάνω. Σε αυτό έχεις δίκιο, μόνο και μόνο που είναι στο ενυδρείο έχουν πρόβλημα και ας είναι όσο ευρύχωρο θές. Θα δούμε...ελπίζω να γίνει καλά κόβει βόλτες τώρα το καημένο.
I used to be crustacean
In an underwater nation
Of a billion adaptations

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 18:18 #31

Περαστικά και απο μένα Κώστα για το χρυσόψαρο σου.. :) Εκείνο το τρελό το ενυδρείο με την αμμωνία.. έκανα μια σκέψη εάν το ξέστηνες απόψε τελείως απο το ύποπτο υπόστρωμα, φυτά, λαθρεπιβάτες σαλιγκάρια, ξύλα.. και το άφηνες μόνο με το φίλτρο του (με νερό από το ενυδρείο που είναι τώρα τα ψάρια) και έβαζες εκεί αύριο τον ασθενή να του παρέχεις όλη τη θεραπεία χωρίς να επηρεάζεις τα άλλα ψάρια.. γίνεται? ή η υπόλοιπη βιολογία του φίλτρου είναι και αυτή χάλια?
│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌­▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│

Τελευταία επεξεργασία: από hototo.

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 18:24 #32

• Costas7
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
Γίνεται αυτό που λες και νομίζω ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, απλά αυτό θα είναι τελευταία λύση ανάγκης και θα σημαίνει ότι το ψαράκι χρειάζεται εντατική άρα δεν θα την βγάλει καθαρή... Δεν το έχω κάνει ακόμα γιατι πιστεύω ή θέλω να πιστεύω ότι είναι λίγο και μπορεί να γίνει καλά σε μερικές μέρες:( :( :(
I used to be crustacean
In an underwater nation
Of a billion adaptations

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 18:43 #33

Σωστη η σκέψη αυτή. Να το ξηλώσει βέβαια το ενυδρείο εφόσον η αιτία κατά 99% βρέθηκε αλλά δεν μπορει να μπει το ψάρι ακόμη. Αν ειμασταν σίγουροι ότι αμέσως μετά την αφαίρεση υποστρώματος θα φύγει η αμμωνία, θα ήταν η καλλίτερη λύση να γίνει καραντίνα. Αλλά δεν υπάρχει χρόνος για να διαπιστωθεί. Πρεπει να παρακολουθήσει τις τιμες του νερού για 4-5 ημέρες. Γιατί φαντάσου να βάλει το ΄ψάρι άρρωστο και να ανεβάζει και αμμωνία απο πανω, έστω και 0,5 δεν λέει...
Οταν μιλησα για ισχυρότερη αγωγή στο ψάρι εννοούσα για κάποιο φάρμακο ειδικό για το ντρόπσυ, το οποίο μπορεί να βλάπτει και τη βιολογία του φίλτρου όμως.

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 18:48 #34

• Costas7
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
Kαραντίνα μπορεί να γίνει άμα θέλουμε και η λεκάνη που αλλάζω το νερό, το λεκανάκι που είναι για τα ρούχα. Φίλτρο υπάρχει στρωμένο έτοιμο, είναι το 2ο το μικρό που έχω στο μεγάλο το ενυδρείο για να τραβάει τις ακαθαρσίες του βυθού.
I used to be crustacean
In an underwater nation
Of a billion adaptations

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 19:00 #35

Τοτε πρέπει να δείς το ψάρι άλλη μια μέρα μπάς και υποχωρήσει το πρήξιμο και άν όχι, άυριο βράδυ μάλλον να μπεί σε άλλο χώρο με φάρμακο. Πρέπει να κάνουμε μια αναζήτηση σε φάρμακα για αυτήν την αρρώστεια γιατί κι εγώ δεν γνωρίζω κάποιο ειδικό σκεύασμα. Θα ξεκινήσω από τη λίστα της API που είναι φυτικά σχεδόν όλα (εκτός του φουράν ισως?) και βλέπουμε.

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 19:04 #36

• Costas7
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
Ναι θα το αφήσουμε αν είναι και αύριο και βλέπουμε. Πάντως σήμερα το φούσκωμα δεν έχει φύγει, ελπίζω με το αλάτι κάτι να κάνει, άργησα έπρεπε να βάλω αλάτι πιο νωρίς, ο Χριστόφορος τα'λεγε αλλά δεν τον ακουσα νωρίς...:oops: :oops: :oops: :oops:
I used to be crustacean
In an underwater nation
Of a billion adaptations

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 19:24 #37

Εντω μεταξύ έψαχνα εγώ.. στο ιντερνετ. Μην έχεις ενοχές γιατί το έβαλες το αλάτι σχεδόν αμέσως που σου είπα. Πράγματι, η πρώτη αντιμετώπιση της ασθένειας, είναι το αλάτι. 1/2 teaspoon per gallon διάβαζα πριν λίγο. Μερικοί αναφέρονται στο αλάτι Epson άλλοι γενικά σε αλάτι. Το αλάτι ανακουφίζει από το πρήξιμο και "τραβά" τα κρατημένα υγρά από το σώμα του ψαριού. Μετά, παράλληλα με το αλάτι μπαίνει η αντιβίωση. Αναφέρθηκε σε ξένα φόρα το φουράν 2 αλλά και άλλα φάρμακα. Επομένως, απόψε, βάλε την κανονική αναλογία αλατιού και αύριο το πρωί προμηθευσου το φουράν που δεν θα βλάψει τη βιολογία του φίλτρου και τα άλλα ψάρια. Ας μας πεί και κάποιος άλλος άν τα λέω σωστά (Μανώλη, Ανδρέα βοήθεια !!!.) Αν βγάλεις το ψάρι αύριο και το βάλεις αλλού, θέλοντας να δώσεις κάποιο άλλο φάρμακο πιο ισχυρό που θα βρείς, πρόσεξε να έχει αλατότητα ανάλογη και το νέο νερό.
Ο θεός βοηθός....:unsure:

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 19:28 #38

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Το furan είναι όντως μέσα στις προτεινόμενες θεραπείες, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι εύκολα θεραπεύσιμη.

Σε περιπτώσεις που έχω αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, χώρισα το ψάρι που είχε την ασθένεια, χωρίς τροφή και με καθημερινή αλλαγή νερού και αλάτι ..σε μια εβδομάδα ήταν όλα καλά.

Αυτό όμως δεν είναι από όσο έχω καταλάβει απόδειξη ότι έτσι έγινε καλά (η νηστεία μπορεί να βοήθησε όντως και το καθαρό νερό).

Ανάλογα έχω διαβάσει και σε ξένα φόρα ότι κάποιες φορές πετυχαίνουν την θεραπεία (με furan ή με αλάτι ή με ανάλογα του furan αντιβιοτικά) και κάποιες φορές δεν τα καταφέρνουν.

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 07/06/2011 19:42 #39

Ναί, είναι δύσκολες περιπτώσεις. Πρέπει να έχει κανεις στο μυαλό του το χειρότερο...Μόλις διάβασα και για άλλο σκεύασμα της ΑΠΙ την τετρακυλίνη που κάνει επίσης για τέτοια ασθενεια.
Κώστα σε τρέλανα με τα φάρμακα αλλά όπως φαίνεται κάτι ίσως χρειαστείς...

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 08/06/2011 05:55 #40

Kαραντίνα μπορεί να γίνει άμα θέλουμε και η λεκάνη που αλλάζω το νερό, το λεκανάκι που είναι για τα ρούχα. Φίλτρο υπάρχει στρωμένο έτοιμο, είναι το 2ο το μικρό που έχω στο μεγάλο το ενυδρείο για να τραβάει τις ακαθαρσίες του βυθού.

Ωπα.....γιά πες,για πες.... τι είναι αυτό που τραβάει τις ακαθαρσίες του βυθού? θέλω λεπτομερή περιγραφή.
Είναι κάποιο έτοιμο της αγοράς ή έκανες πάλι καμιά πατέντα???
"ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ"

xotiko-gaia.blogspot.com/

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 08/06/2011 06:31 #41

• Costas7
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
Σήμερα από ότι τον βλέπω είναι χειρώτερα, έχει πριστεί και κάτω, πάω να πάρω φουραν και το βράδυ να τον χωρίσω να τον βάλω στο λεκανάκι και να βγάλω και το υπόστρωμα από το άλλο για να ξεκινήσει η "ανακατασκευή" του σε νοσοκομείο.

Το φίλτρο που λέω ξοτικό είναι ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο που το έχω βάλει όσο πιο χαμηλά γίνεται στον βυθό και τραβάει και αυτό τις ακαθαρσίες και την εξαγωγή του νερού την στέλνει στο μέρος της εισόδου του μεγάλου εξωτερικού φίλτρου. Κρατάει πάντως πολλές ακαθαρσίες γιατι όταν το καθαρίζω είναι χάλια...:cheer: :cheer:
I used to be crustacean
In an underwater nation
Of a billion adaptations

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 08/06/2011 09:56 #42

• Τάντα
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Μακάρι να βοηθήσει το φουράν. Απ' ότι κατάλαβα χθές που διάβαζα σχετικά, μπορεί να συνδυαστεί με το αλάτι. Να το ξανατσεκάρουμε όμως για το πόσο διαστημα συνυπάρχουν. Ετσι κι αλλιώς, μετά την αλατότητα δεν κάνει να βάλεις κατευθείαν το ψάρι σε γλυκό νερό όταν αλλάξεις το χώρο.
Τώρα το σώμα του είναι όλο φουσκωμενο και τα λέπια άνοιξαν παντού σαν να είναι "κουκουνάρι"?

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 08/06/2011 17:23 #43

Πως πάει Κώστα το χρυσόψαρο? Δείχνει σημάδια βελτίωσης?
│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌­▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 08/06/2011 17:45 #44

• Costas7
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
Ακομα φουσκομένο είναι, τα λέπια του ακόμα δεν εχουν βγεί είναι κανονικά, δεν βρήκα φουράν σήμερα, και πήρα κάτι ταμπλέτες της sera τις bakto tabs οι οποίες μου είπαν οτί μπορεί να κάνει δουλεία. Θα ψάξω και αύριο για το φουραν. Τώρα το βράδυ που ήρθα είναι συνέχεια κάτω, το καλό είναι οτί έφαγε από τις ταμπλέτες που του έβαλα, άλλαξα και το 1/4 του νερού και έβαλα αλάτι και εκτοζον. Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα πάντως.
I used to be crustacean
In an underwater nation
Of a billion adaptations

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 09/06/2011 10:46 #45

• Τάντα
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
Κώστα, συνδύασες πολλά πράγματα μαζί και δεν είμαι σίγουρη άν βγεί σε καλό. Το epson είναι μια μορφή αλατιού αλλά σε πιο φαρμακευτική έκδοση. Απ ότι έχω ακούσει δεν βλάπτει τη βιολογία του φίλτρου, αλλά σε συνδυασμό με το κανονικό αλάτι...θα έπρεπε να μας πεί κάποιος γνώστης άν γίνεται ή θα πειράξει τα άλλα ψάρια. Το bactopur είναι νομίζω αντιβίωση και μπορεί να βλάψει τη βιολογία. Εφόσον έχεις τώρα όλα αυτά, καλό είναι να μην βάλεις και φουράν εφόσον βρείς. Αυξησε την οξυγόνωση του νερού, και κάνε μικρές αλλαγές διατηρώντας ή αφαιρώντας την αλατότητα, ανάλογα με το ποιό φάρμακο πιστεύεις ότι ειναι καταλληλότερο.

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 09/06/2011 10:57 #46

• Τάντα
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered

Το epson είναι μια μορφή αλατιού αλλά σε πιο φαρμακευτική έκδοση. Απ ότι έχω ακούσει δεν βλάπτει τη βιολογία του φίλτρου, αλλά σε συνδυασμό με το κανονικό αλάτι...θα έπρεπε να μας πεί κάποιος γνώστης άν γίνεται ή θα πειράξει τα άλλα ψάρια. .

Εκ παραδρομής αναφέρθηκα σε άλλο σκεύασμα που είναι σίγουρα αλάτι, αλλά αυτο που λέω πιο πάνω ισχύει για το εκτοζόν. Ας μας πεί κάποιος άν μπορεί να συνδυαστεί και με ενυδρειακό αλάτι....

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 09/06/2011 13:02 #47

• Costas7
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
Και το έκτοζον μου έχουν πεί ότι είναι αλάτι λίγο ποι δυνατό, μη φαανταστείς ότι έχω βάλει πολύ, μια κουταλία του γλυκού έχω βάλει και δύο κουταλίες της σούπας αλάτι στο 80lt.
I used to be crustacean
In an underwater nation
Of a billion adaptations

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 09/06/2011 16:15 #48

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
To ektozon δεν είναι ακριβώς αλάτι θα έλεγα.

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 09/06/2011 17:22 #49

• Costas7
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
Καλά δεν ξέρω ακριβώς τι είναι έτσι μου είπαν...:) :) :)
Το καλό είναι ότι το βλέπω λίγο πιο ξεπρισμένο σήμερα.... το απόγευμα οι ακαθαρσίες που έκανε ήταν πράσινες έτσι λίγο χοντρές μάλλον από τον αρακά και μετά προς το βράδυ έκανε καφέ απο τις bakto tabs.
Φαίνεται πιο κάλα και και κολυμπάει συνέχεια, λέτε να έγινε κανένα θαύμα και να αρχίζει να καλυτερεύει???
Αύριο θα του κάνω και μια αλλάγη γιατί από τις ταμπλέτες το νερό αρχίζει και μυρίζει λίγο ψαρίλα...:P :P :P
I used to be crustacean
In an underwater nation
Of a billion adaptations

Απ: Ξαφνικό πρόβλημα σε χρυσόψαρο. 09/06/2011 18:00 #50

Τις θεραπείες πρέπει πάντως να τις συνεχίσεις κανονικά, και να μην ρίχνεις "λίγο" από το καθένα. Το εκτοζόν βάλε το στην κανονικη του αναλογία για την αρρώστεια για να κάνει και τη δουλειά που πρέπει και ανάλογα και με την πορεία του ψαριού, βλεπεις άν θα συνεχίσεις ΄τις ταμπλέτες.

• Σελίδα:
  • 1
  • 2
  • 3
  • Δεν Επιτρέπεται: για δημιουργία νέου θέματος.
  • Δεν Επιτρέπεται: για απάντηση.
  • Δεν Επιτρέπεται: να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.055 δευτερόλεπτα
Κορυφή