Γεια χαρά, Επισκέπτης
Μυστικό Κλειδί Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ερώτηση

Σκισμένες ουρές 22/08/2011 05:12 #1

• Συντάκτης θέματος
  • Emily
  • Αποσυνδεμένος
  • New Member
  • New Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 1
Πλήθος χρυσόψαρων, ηλικία, μέγεθος και τι είδους είναι: 3 ψάρια, 2 comets 1 common.
- Μέγεθος ενυδρείου (σε λίτρα):96lt μικτά
- Το ενυδρείο λειτουργεί (χρόνια, μήνες): περίπου 4 χρόνια
- Λοιποί κάτοικοι ενυδρείου (άλλα μη χρυσόψαρα): Σαλιγκαράκια αυτά τα όμορφα μικρά κόκκινα, σόρρυ Ανδρέα δεν θυμάμαι πως λέγονται. Επίσης υπάρχουν anubias nana δεμένες σε μοπάνι.
- Συχνότητα αλλαγών νερού: Γύρω στο 30-50% κάθε 10-15 μέρες τώρα το καλοκαίρι πιο συχνά, μία μπορεί και 2 φορές την εβδομάδα
- Χρήση αντιχλωρίου (ναι/όχι): Ναι εννοείται!
- Φίλτρο (ναι/οχι και είδος): Εξωτερικό Enheim, Μάνο αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι το είδος ακριβώς
- Διατροφή (Τι ταΐζεται, κάθε πότε, σε πόση ποσότητα): Flakes, sticks, Σπιρουλίνα, αρακά όταν χρειάζεται, 1-2 μέρες νηστεία.
- Θερμοκρασία νερού: Τώρα....σωθήκαμε....Καλοκαίρι είναι...:whistle:
- Επίπεδο αμμωνίας NH3/NH4 (ppm):0
- Επίπεδο pH: 7,5
- Επίπεδο Nitrite NO2 (ppm):0
- Επίπεδο Nitrate NO3 (ppm):10
- Φωτογραφία δεν έχω μαζί μου αυτή τη στιγμή.

Γειά σας και από εμένα.
Δυστυχώς είπα να περάσω κι από εδώ να μου πείτε καμιά ιδέα..για το τι μπορεί να συμβαίνει και τι να κάνω. Οι παλιοί με ξέρετε:P, οι καινούργιοι αν θέλετε θα με μάθετε :P.

Λοιπόν, όλα πηγαιναν καλά, και τα ψαράκια χαρούμενα. Φεύγω για διακοπές 2 εβδομάδων στο τέλος Ιουλίου, αφήνω οδηγίες στον αδερφό μου για τη φροντίδα του ενυδρείου. Αλλαγές νερού, τάισμα κλπ. Όλα οκ.
Γυρίζω από τις διακοπές και βρίσκω μεγάλα σκισίματα στην ουρά του μεγάλου comment μου και επίσης 2 στου μικρότερου. Το common μια χαρά. Κανένα άλλο σημάδι αρρώστιας ή στρες πάνω τους και η σημπεριφορά φυσιολογική. Υπέθεσα ότι τα σκισίματα είναι αποτέλεσμα πιθανού καβγά ή γενικώς μικροτραυματισμού. Καλού κακού αλλάζω νερό και όλα οκ.
Όμως στην πορεία παρατηρώ ότι είναι μεγάλα τα κοψίματα και αρχίζουν οι υποψίες.....μιας και δεν δείχνουν οι ουρές να κλείνουν καθόλου και μάλιστα υπάρχουν και ίχνη κοκκινίσματος σε σημεία.

Ελέγχω την ποιότητα νερού, τα αποτελέσματα είναι τα παραπάνω.
Ξανά μια αλλαγή νερού και βάζω αλάτι σε αναλογία 3γρ/λτ.
Περνάνε 5 μέρες με 1 εβδομάδα, καμία αλλαγή και μάλιστα αρχίζω και βλέπω τα ψάρια να είναι κάπως νωχελικά και να κατεβάζουν πτερύγια.
Αραιώνω τό αλλάτι και κάνω θεραπεία με Bactopur direct (το είχα ξαναδεί το έργο και είχε δουλέψει η αντιμετώπιση). Όντως τα ψάρια συνήλθαν αλλά οι ουρές ακόμα να κλείσουν.
Τώρα είμαστε σε φάση χαμηλής αλατότητας, περίπου 1γρ/λίτρο, τα ψάρια από συμπεριφορά είναι φυσιολογικά, αλλά που και που παρατηρώ λίγη δυσκοιλιότητα, δηλαδή ακαθαρσίες να κρέμονται. Οπότε έχω δώσει αρακά και έχω αραιώσει λίγο το τάισμα κυρίως σε ποσότητα.
Οι ουρές όμως είναι τα ίδια.

Πείτε μου ιδέες παρακαλώ.
Δεν κάνω τίποτα?
Ξανα-ανεβάζω αλατότητα?
Βάζω Melafix?
Πάλι φάρμακο?
Χμμμ....eSHA2000 δεν έχω, μου τελείωσε.

Όποια σχόλια, παρατηρήσεις, απόψεις, προτάσεις ευπρώσδεκτες:)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Απ: Σκισμένες ουρές 22/08/2011 08:07 #2

• Το Άβαταρ του/της Ελένη
  • Ελένη
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Πάντως αν κατάλαβα καλά είναι σταθερό το πρόβλημα.
Εννοώ, δε χειροτερεύει κι όλας...wonder

Απ: Σκισμένες ουρές 22/08/2011 09:08 #3

• Carolina
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
Και κάποιες φωτογραφίες σίγουρα θα βοηθούσαν.

Απ: Σκισμένες ουρές 22/08/2011 10:33 #4

• Τάντα
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Γειά σου Εμιλυ. Το σκίσιμο της ουράς είναι συνήθως αποτελεσμα έντονου στρες, ή εμφανίζεται μετά απο τη θεραπεία του ιχ. Εσυ δεν είχες τίποτε από αυτά τα δύο. Παρόλα αυτά τώρα το Καλοκαίρι τα ψάρια με τη ζέστη μπορεί να στρεσάρονται. Αν οι κοκκινίλες που είπες στις ουρές τους είναι σαν φλέβες ή έχουν και ξεθωριάσματα σε ορισμένα σημεία οι ουρές, τότε μπορεί να είναι και αποτέλεσμα κάποιας βακτηριακής μόλυνσης. Μην πανικοβάλεσαι. Στη θέση σου θα έβαζα μελαφίξ μετά από μια καλή αλλαγή νερού.

Απ: Σκισμένες ουρές 22/08/2011 17:30 #5

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
...και θα τα άφηνα να πεινάσουν και λίγο ;)

Eheim 2213 ... απροβλημάτιστο!

Τελευταία επεξεργασία: από gozen.

Απ: Σκισμένες ουρές 22/08/2011 20:18 #6

• aafent
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Administrator
Αυτά τα subukin είναι που σου είχα δώσει ?

Υ.Γ. πάρε κανένα τηλ να πάμε βόλτα να τα πούμε.

Απ: Σκισμένες ουρές 23/08/2011 03:37 #7

• Συντάκτης θέματος
  • Emily
  • Αποσυνδεμένος
  • New Member
  • New Member
  • Registered
Thanks thanks thanks!thumbs-up όλους σας:)

@Τάντα, αυτό είχα σκεφτεί να κάνω κι εγώ απλά είπα να το αναφέρω κι εδώ για επιβεβαίωση ή άλλη ιδέα. Άλλαξα νερό λοιπόν εχθές, και άρχισα το Melafix.

@Μάνο, ναι νηστεία..για πόσο λες? 2-3 μέρες συνεχόμενες? Ή μέρα παρά μέρα? Έβαλα και χέρι στον αδερφό μου που παρασύρεται από τη λαιμαργία τους και τα λυπάται και μάλλον έχουν παραφάει...:P

@Ανδρέα, ναι! Φυσικά τα μωρά σου είναι, ποιά άλλα θα ήτανε? Subukin είναι τελικά???? Δεν έχουν πιτσιλιές, απλά ο μεγάλος άσπρος δεν είναι άσπρος πιά, είναι άσπρο-πορτοκαλί:woohoo: Να δω πότε θα έχω λίγο παραπάνω χρόνο να κάτσω στο σπίτι να βάλω φωτό. Α! Κάτι άλλο, παρατήρησα ότι μετά από πολύ καιρό πιάσαμε λίγη παραπάνω άλγη στο μπροστινό τζάμι από ότι θα μου άρεσε:P. Πήγαν τα σαλιγκάρια μου διακοπές???? Ή τα είδαν όλα από το αλάτι? 'Η φταίει η ζέστη και δεν προλαβαίνουν τα κακόμοιρα???

Λοιπόν, συνεχίζω φυσικά την παρατήρηση και θα ενημερώνω εδώ για τις εξελίξεις.

Απ: Σκισμένες ουρές 23/08/2011 18:00 #8

Η νηστεία μπορεί να γίνει μια φορά την εβδομάδα έως 2 ημέρες συνεχόμενες κατά τη δική μου γνώμη. Εγώ εφαρμόζω μια μέρα νηστεία και την επόμενη ταίζω ή αρακά (άν δώ δυσκοιλιότητα), ή κάποιο άλλο λαχανικό. Το ΄καθημερινό τάισμα καλό είναι να γίνεται μια φορά την ημέρα και από λίγο, όσο κι άν φαίνονται να παρακαλάνε με ανοιχτά τα στόματα συνεχώς.
Η άλγη μπορει να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων (ακατάλληλος φωτισμός,χαλασμένες λάμπες, πολλά νιτρικά λόγω ταίσματος....) κι άν έχεις φυτά και ρίχνεις λιπασματα μπορει να δείχνει κάποια ανισορροπία στο σύστημα σου.

Απ: Σκισμένες ουρές 24/08/2011 03:20 #9

• Συντάκτης θέματος
  • Emily
  • Αποσυνδεμένος
  • New Member
  • New Member
  • Registered
Πάνω-κάτω αυτό το πρόγραμμα ταϊσματος ακολουθώ κι εγώ όσο και αν παρακαλάνε τα λαίμαργα. Απλά στο διάστημα που έλειψα ενδεχομένος να παραταϊστήκανε. Από φυτά αυτή τη στιγμή μόνο anubias υπάρχουν οπότε δεν έχω ρίξει ποτέ λίπασμα. Μάλλον τα νιτρικά φταίνε λόγω του φαγητού αν και τελευταία φορά που μέτρησα τα επίπεδα ήταν χαμηλά, 10ppm.

Πάντως φαίνεται τα πράγματα να βαίνουν οκ..(χτύπα ξύλο). Ελπίζω να αρχίσουν σιγά σιγά να κλείνουν και να επανέρχονται και οι ουρές.

Απ: Σκισμένες ουρές 24/08/2011 18:09 #10

Η ζέστη της εποχής βοηθά τον μεταβολισμό των ψαριών και αυξάνει τα περιττώματα και μαζί πιστεύω και τα νιτρικά. Γιαυτό αυτην την εποχή εγω τουλάχιστον μειώνω λίγο την τροφή. Οι ουρες σε καμμια δεκαρια ημέρες θα είναι οκ.

Απ: Σκισμένες ουρές 26/08/2011 20:14 #11

• aafent
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Administrator

@Ανδρέα, ναι! Φυσικά τα μωρά σου είναι, ποιά άλλα θα ήτανε? Subukin είναι τελικά???? Δεν έχουν πιτσιλιές, απλά ο μεγάλος άσπρος δεν είναι άσπρος πιά, είναι άσπρο-πορτοκαλί:woohoo:

Όχι Emily μου εγώ είμαι μόνιμα σε σύγχηση δεν είναι Subukin , αυτά νομίζω τα έχει η Memy τα δικά σου είναι από γέννα και είναι λευκά με προτοκαλί βούλα.

Τα σαλιγκάρια παίζει να μη βγαίνουν λόγω ζέστης.

Απ: Σκισμένες ουρές 12/09/2011 06:29 #12

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Emily πως πάνε τα πράγματα ; έχουν διορθωθεί ;

Απ: Σκισμένες ουρές 27/09/2011 04:32 #13

• Συντάκτης θέματος
  • Emily
  • Αποσυνδεμένος
  • New Member
  • New Member
  • Registered
Έλα βρε Μάνο! Και καλημέρα!
Καλά, κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τον σέρβερ εδώ πέρα και τη μία δεν με αφήνει να μπω στο φόρουμ, την άλλη μου βγάζει ότι δεν έχει καινούργια θέματα....

Τέσπα, ναι:) φαίνεται τα πράγματα να πηγαίνουν καλά! Η ουρά του μικρούτερου από τους 2 που είχαν πρόβλημα έχει κλείσει εντελώς, ήταν και πιο μικρό το σκίσημο, και η άλλη έχει διορθωθεί πολύ, μένουν μόνο 2 σημεία στο κάθε της πτερύγιο (κάθε της μισό ίσως πιο σωστά, ένα στο πάνω, ένα στο κάτω). Σε αυτό ήταν αρκετά μεγαλύτερο το πρόβλημα.

Έκανα πιο αυστηρές και συχνές τις αλλαγές νερού και πολύ πιο αυστηρό το τάισμα. Τους έκανα και μία εβδομάδα θεραπεία με Melafix αλλά μετά τίποτα άλλο για να δω πως θα πάει. Και μέχρι στιγμής φτου φτου είμαστε καλά:cheer:

Απ: Σκισμένες ουρές 27/09/2011 05:30 #14

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
;) Καλημέρα Έμιλυ μας!

:) Δεν θέλουν φαίνεται να "χαζολογάτε" για τα ψάρια σας και σας περιορίζουν!

Χαίρομαι που όλα βαίνουν καλώς!

Απ: Σκισμένες ουρές 05/10/2011 14:45 #15

• aafent
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Administrator
hag Μια χαρά

• Σελίδα:
  • 1
  • Δεν Επιτρέπεται: για δημιουργία νέου θέματος.
  • Δεν Επιτρέπεται: για απάντηση.
  • Δεν Επιτρέπεται: να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.040 δευτερόλεπτα
Κορυφή