Γεια χαρά, Επισκέπτης
Μυστικό Κλειδί Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ερώτηση

Με χτύπησε το pop eye ! 01/11/2011 20:50 #1

• Συντάκτης θέματος
  • Tanda
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 9
Την εξωφθαλμία την έπαθε η Κιτρίνους εδώ και λίγες ημέρες. το ενα μάτι έχει κοκκινίσει και περιμετρικά. Αυτό το έχει ξαναπάθει στο παρελθόν, το αντιμετωπίσαμε, αλλά της εμφανίστηκε παλι. Βέβαια το μάτι δεν είχε επανέλθει στο κανονικό μέγεθος ποτέ. Τέλος πάντων οι ενέργειες ήταν οι εξής:

1. Εκανα νηστεία μιας ημέρας, και σήμερα τάισα με αρακά. Αυριο θα ρίξω λίγες νιφάδες, και θα ξεκινήσω διατροφή με φρέσκα λαχανικά (Η διατροφή είναι φτωχή δυστυχώς με προϊόντα του εμπορίου κόκκοι-νιφάδες που κάποια θα έχουν χάσει τις βιταμίνες τους) Υποψιάζομαι δηλ έλλειψη βιταμίνης Α.
2. Εβαλα αλάτι, υποψιαζόμενη την οσμωτική πίεση και τα αέρια που πιθανά δημιούργησαν τα 2 εξωτερικά φίλτρα σε συνδυασμό με προσφατη αλλαγή νερού.
3. Εβαλα ταυτόχρονα πιμαφίξ στην περίπτωση που υπάρχει βακτηριδιακή μόλυνση. Εχω χάσει μια γαρίδα μπαμπού τελευταία αλλά μπορεί να κρύβεται κάπου αλλάζοντας το εξωτερικό της. Το αλάτι και το πιμαφιξ έπεσαν εχτές, αλλά δεν βλέπω ακόμη βελτίωση....
Να ρίξω ερυθρομυκίνη μετά το αλάτι και το πιμαφίξ? Να σταματήσω για ένα διάστημα τις τροφές εμπορίου?
Δυστυχώς, δεν ξέρω τα αίτια για να προχωρήσω σε κάποια ειδική θεραπεία και τα αίτια της εξωφθαλμίας είναι πολλά. :dry:

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Απ: Με χτύπησε το pop eye ! 01/11/2011 21:44 #2

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Την ερυθρομυκίνη δεν θα την χρησιμοποιούσα (ειδικά γι' αυτή την περίπτωση).
Pop eye και κόκκινα μάτια επίσης με μπερδεύουν λίγο, μου κάνει εντύπωση γιατί υπάρχει το κόκκινο στα μάτια.

Γενικά το ψάρι πως αντιδρά στα ερεθίσματα είτε αυτά είναι τροφής είτε η εμφάνισή σου κοντά στο ενυδρείο ;

Υ.Γ. ...Με γειά και το όνομα thumbs-up

Απ: Με χτύπησε το pop eye ! 02/11/2011 06:19 #3

• Τάντα
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Αγαπητέ Μανώλη καλη μέρα!!

Η κιτρίνους ειναι δεν είναι το Καραμελάκι. Είναι κι αυτη κομον αλλα την έχω 4 χρόνια. Μάλλον είναι η μόνη θυληκιά στο ενυδρείο γιατί το καραμελάκι μου φαίνεται καραμελένιος. (Δεν κυνηγιούνται ακόμη για ζευγάρωμα σε περίπτωση που σκεφτόσουν τραυματισμό απο τρεχαλητά....) Το κοκκίνισμα ειναι έξω από το μάτι, στην κάτω του πλευρά, σε μορφή ημικυκλίου και δεν μοιάζει για τραυματισμό γιατί είναι ομοιόμορφο και φαίνεται ότι σχετίζεται με το πρήξιμο.
Η συμπεριφορά της είναι νορμάλ, κολυμπά κανονικά, και το πρωί όταν πλησιάζω πάει με τα άλλα στη γωνία περιμένοντας τροφή ανοιγοκλείνοντας το στόμα. Χθες έριξα αρακά και σήμερα σπασμένη σπιρουλίνα.
Θα προσπαθήσω το απόγευμα να ανεβάσω φωτογραφία.

Απ: Με χτύπησε το pop eye ! 02/11/2011 18:19 #4

• Συντάκτης θέματος
  • Tanda
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered

Δίνω και φωτογραφίες για να φανεί το κοκκίνισμα και το φούσκωμα όλης της πλευράς κοντά στο μάτι.

Αυτό το μήνυμα έχει συνημμένες εικόνες.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να τις δείτε.

Απ: Με χτύπησε το pop eye ! 05/11/2011 18:00 #5

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Εμένα αυτό τώρα γιατί μου κάνει πιο πολύ σε χτύπημα;

Πώς είναι τώρα η κατάσταση γιατί έχουνε περάσει και κάποιες μέρες.

Απ: Με χτύπησε το pop eye ! 05/11/2011 19:55 #6

• Συντάκτης θέματος
  • Tanda
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered
H κατάσταση είναι ...άστα να πάνε!! Το κοκκίνισμα κάτω απο το μάτι μεγαλύτερο, το μάτι πρησμένο έτοιμο να πεταχτεί έξω!! και όλη η πλευρά κοντά του μέχρι τα βράνγχια επίσης πρησμένη. :sick: Το αλάτι και το πιμαφίξ δεν φάνηκε να κάνουν τίποτα. Σήμερα έριξα flagyl σε κάψουλες των 500mg. Ακολούθησα τη συμβουλη του Πάνου από την Αλεξανδρούπολη. Το έχει ρίξει και αυτός παλιότερα που είχε το ίδιο πρόβλημα και το αντιμετώπισε. Στη συγκέντρωση των 500 μιλιγράμ δεν φαίνεται να βλάπτει τη βιολογία. Θα κάνω βέβαια μετρήσεις μετά και βλέπουμε...Το θέμα είναι να φτιάξει το ψάρι.

Απ: Με χτύπησε το pop eye ! 22/11/2011 19:30 #7

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Έχουμε κάποια θετική εξέλιξη;

Απ: Με χτύπησε το pop eye ! 23/11/2011 18:07 #8

• Συντάκτης θέματος
  • Tanda
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες για να φανεί κάτι θετικό, κι ακόμη δηλαδή δεν έχει γιατρευτεί πληρως. Είχα ρίξει άλλη μια φορά φλαζύλ, το μάτι είχε βγάλει απο κάτω (εκεί που ήταν το κόκκινο ημικύκλιο) και άσπρο εξόγκωμα σαν μυκητα. Εδω και τρείς ημέρες όμως το άσπρο αυτο έφυγε, το κοκκίνισμα υποχώρησε, και το ίδιο το μάτι κάπως ξεπρήστηκε. Ακόμη έχει διαφορά απο το άλλο, αλλά δεν είναι όπως ήταν.
Μακάρι να ηξερα και τί ήταν για να ξέρω τί ακριβώς έπρεπε να κάνω. Πήρε πολυ καιρό η θεραπεία. Αν ήξερα την αιτία θα ήξερα και τί να προσέξω μη μου ξανασυμβεί.
Μια καλή εξήγηση είχες δώσει και εσυ. Χτύπημα. Το προχωράω πιο πέρα λέγοντας. Ισως χτύπημα χωρίς πληγή, αλλα που εισχώρησε μέσα κάποιο βακτηρίδιο και έκανε μόλυνση.

Βάζω μια φωτογραφία οπως ήταν το ΄ψάρι πριν μια εβδομάδα μπας και καταλάβεις κάτι.

Αυτό το μήνυμα έχει συνημμένη εικόνα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να τη δείτε.

Απ: Με χτύπησε το pop eye ! 28/11/2011 14:25 #9

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Προσωπικά μου μοιάζει περισσότερο με χτύπημα αυτή τη στιγμή δεν ξέρω, είναι λίγο δύσκολο να πω με σιγουριά.

Απ: Με χτύπησε το pop eye ! 28/11/2011 17:05 #10

• Συντάκτης θέματος
  • Tanda
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered
Μάλλον αυτο ήταν. Ακόμη είναι ελάχιστα πρησμένο το μάτι. Πρέπει να ξεστήσω κάποια στιγμή και το ενυδρείο, να βάλω νέο χαλίκι, γιατί έχει πιασει πολλή βρωμια και ίσως ευθύνεται και για διάφορα περίεργα μικροβιακά επεισόδια (στίγματα στις ουρές κατά καιρούς, ίσως και την εξωφθαλμία).

• Σελίδα:
  • 1
  • Δεν Επιτρέπεται: για δημιουργία νέου θέματος.
  • Δεν Επιτρέπεται: για απάντηση.
  • Δεν Επιτρέπεται: να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.040 δευτερόλεπτα
Κορυφή