Γεια χαρά, Επισκέπτης
Μυστικό Κλειδί Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ερώτηση

ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΜΟΥ 03/07/2013 15:27 #1

• Συντάκτης θέματος
  • piki
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Γεια σας,εχω ενα χρυσοψαρο που εδω κ τρεις μερες ειναι καπως πρισμενο στην κοιλια και εχει ανασικωμενα τα λεπια του.διαβασα για τισ αρρωστιες κ δεν εχε τα συμπτωματα της νυκτικης κιστις.δεν κολυμπαει αναποδα η στα πλαγια ουτε καθεται στον μπατο.ειναι πολυ δραστιριο,τρωει κ κινειτε κανονικα.τι μπορει να ειναι?εχω ανησυχησει

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Απ: ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΜΟΥ 03/07/2013 16:37 #2

Απο τα συμπτώματα που αναφέρεις μάλλον για dropsy φαίνεται. Αν είναι έτσι, είναι αρκετά σοβαρό. Προτείνω να βάλεις ενυδρειακό αλάτι για κάθε ενδεχόμενο (στη συσκευασία γράφει τη δοσολογία ανάλογα τα λίτρα). Κάνε πρώτα αλλαγή νερού στο ενυδρείο και μετά ρίχτο διαλυμένο πρώτα σε λίγο ενυδρειακό νερό. Το αλάτι πρέπει να μείνει για 5 μέρες τουλάχιστον. Μετα θα το αφαιρείς σταδιακά με μικρές αλλαγές νερου καθημερινά. Στο διάστημα αυτό, να ταίζεις ελάχιστα, κατα προτίμηση με λίγο βρασμένο μαρούλι ψιλοκομμένο. Αν είναι δυνατό βγάλε μια φωτογραφία να δούμε σε τί κατάσταση είναι το ψάρι.

Απ: ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΜΟΥ 03/07/2013 17:07 #3

• Συντάκτης θέματος
  • piki
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
αν ειναι αυτη η αρρωστια δεν θα ηταν κακοδιαθετο?ειναι πολυ ζωηρο.δυστυχως στο ενα κ μοναδικο πετ που εχουμε(μενω σε χωριο)δεν εχει ενυδριακο αλατι.τι αλλο μπορω να κανωδιαβασα οτι μπορω να βαλω κ το χοντρο τυροκομικο αλατι,γινεται η θα κανω περισσοτερο κακο?

Απ: ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΜΟΥ 03/07/2013 17:28 #4

Ναι κάνει και το τυροκομικό (είναι φαντάζομαι χωρίς χημικά πρόσθετα)Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, αλλά έχω διαβάσει ότι κάνει την ίδια δουλειά. Προτείνω να βάλεις μια μικρή αναλογία ανα λίτρο δηλ 1 γραμμάριο ανά λίτρο νερου για αρχή. Στην αρρώστεια αυτή θέλει νομίζω 3 γραμμάρια. Ξεκίνα δειλά, γιατί μπορεί να είναι απλά κατακράτηση υγρών κι όχι ντρόπσυ. Διάβασε και για τη χρήση αλατιου γενικά γιατί με πιάνεις τώρα απροετοίμαστη (τα έχω λίγο ξεχάσει) για να είσαι σίγουρη για τον τρόπο που θα το χρησιμοποιήσεις. Γενικά όμως, καλό είναι να μας πείς σε τί συνθήκες νερου είναι το ψάρι. Δηλ ποσα λίτρα, καθε ποτε κάνεις αλλαγές νερου, απο πότε λειτουργεί το ενυδρείο, τί μετρησεις αμμωνίας έχεις, για να ξέρουμε τί γίνεται εκεί.

Απ: ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΜΟΥ 03/07/2013 17:46 #5

• Συντάκτης θέματος
  • piki
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
το χρυσοψαρο το ειχε μια φιλη σε γυαλα κανα χρονο,μετα το βαρεθηκε κ το εδωσε σε μενα.εγω μπηκα στο ιντερνετ κ ενημερωθηκα σχετικα οτι το χρυσοψαρω θελει ενυδρυο.ετσι πηρα ενα 30 λιτρων με φιλτρο.το εστρωσα με βακτηρια εμποριου.τρχει περιπου ενα μηνα το ενυδρυο.η τελευταια μετριση που εκανα εδειξε αμμωνια ο,ο2

Απ: ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΜΟΥ 03/07/2013 18:17 #6

και τα 30 λίτρα είναι λιγα για ένα χρυσόψαρο. Ο λόγος είναι πως το νερό θα είναι οριακά καθαρό κάθε φορά, και θα πρέπει να κάνεις αλλαγές πιο συχνά για να διατηρείται σε καλά επίπεδα η αμμωνία. Οπως κατάλαβα, πέρασε την ταλαιπωρία του στρωσίματος του φίλτρου, το οποίο έτσι κι αλλιώς έγινε μόνο του και χωρίς τα βακτήρια. Αυτος είναι λόγος για να είναι το ψάρι σε κατάσταση επιφυλακής. Ας μην μιλήσουμε για τη γυάλα και το πώς άντεξε τόσο καιρό.....Αυτο λοιπον που πρέπει πρώτα να προσφέρεις εφόσον αναρρώσει, είναι καθαρό νερό, συχνές αλλαγές και προσοχή στην τροφή. ΄Λίγη και καλή. Εννοώ να ταίζεις και με φρέσκα βρασμένα λαχανικά που και που. Το αλάτι λοιπον, βάλτο σε μικρή αναλογία τώρα για να δείς πώς πάει κι άν δεν δείξει σε 5 μέρες βελτίωση, βλέπουμε τί κάνουμε. Ενδιάμεσα όμως, θα πρέπει να αλλάζεις το νερό μέρα παρα μέρα. Πριν λήξει η θεραπεία των 5 ημερών. Θα αλλάζεις 10 λίτρα και θα ξαναπροσθέτεις στο καινουργιο άλλα 10 γρ αλατιού. Οταν τελειώσει η θεραπεία, τότε θα αρχίσεις να αλλάζεις κάθε μέρα απο 3 λίτρα αλλα δεν θα ξαναβάζεις αλάτι. Εντωμεταξύ, αύριο μην το ταίσεις καθόλου. Μεθαύριο, ρίξε ένα μπαλάκι βρασμένου αρακά (ξεφλουδισε τον και ψιλοκοψε τον καλά). Ο αρακάς βοηθά να καθαρίσει το πεπτικό του σύστημα. Το αλάτι θα το βοηθήσει να αποβάλλει την κατακράτηση υγρών στο σώμα του. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά.

Απ: ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΜΟΥ 03/07/2013 18:44 #7

• Συντάκτης θέματος
  • piki
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
θα ηθελα να παρω μεγαλυτερο ενυδρυο αλλα δυστυχως λογω ελειψης χωρου κ χρηματων κατεληξα σε αυτο.τουλαχιστον εφυγε απο την γυαλα το καψερο..απορω πως τα καταφερε.να τονισω οτι ηταν αγορασμενο κ απο πανηγυρι..αλλη ταλαπωρια κ απο εκει...ειναι δυνατο ψαρακι,θα κανω οτι μπορω να το φροντισω.θα ακολουθησω την θεραπεια κ θα ενημερωσω.ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες!να σαι καλα

Απ: ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΜΟΥ 03/07/2013 21:00 #8

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Καλημέρα,

Αν μπορέσεις να μας δώσεις μια φωτογραφία θα καταφέρουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα, όσο για το τυροκομικό αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα (ή το χονδρό αλάτι που χρησιμοποιείτε για πάστωμα) είναι μια χαρά και την κάνει την δουλειά του, θέλει περίπου 3γρ. ανά λίτρο.

Από εκεί και πέρα η αμμωνία πρέπει να είναι 0.00 στο ενυδρείο, αυτό θα το καταφέρεις προς το παρόν με συχνότερες αλλαγές νερού.

Απ: ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΜΟΥ 03/07/2013 21:46 #9

• Συντάκτης θέματος
  • piki
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
θα προσπαθησω να βγαλω φωτο να το δειτε κ σεις να μου πειτε,δεν καθεται το ατιμουλι.πωσ μπορω να ανεβασω την φωτο εδω?θα κανω πιο συχνεσ αλλαγες νερου τοτε

Απ: ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟ ΜΟΥ 04/07/2013 04:49 #10

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Όταν πατήσεις το κουμπί για να δώσεις την απάντησή σου θα δεις που έχει ακριβώς από κάτω τη θέση για "Συνημμένα" πατάς "Προσθήκη Αρχείου" και εισάγεις το αρχείο της φωτογραφίας σου.

Έκανα και μεταφορά του θέματος στην κατάλληλη ενότητα.

• Σελίδα:
  • 1
  • Δεν Επιτρέπεται: για δημιουργία νέου θέματος.
  • Δεν Επιτρέπεται: για απάντηση.
  • Δεν Επιτρέπεται: να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.038 δευτερόλεπτα
Κορυφή