Γεια χαρά, Επισκέπτης
Μυστικό Κλειδί Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ερώτηση

άρρωστο χρυσόψαρο 28/07/2013 21:09 #1

• Συντάκτης θέματος
  • Margarita
  • Αποσυνδεμένος
  • New Member
  • New Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 0
Έχω αγοράσει από pet shop το ψάρι που φαίνεται στην φωτογραφία την πέμπτη το απόγευμα και το Σάββατο παρουσίασε αυτό το σημάδι. Το ψάρι από την ημέρα που το έχω φέρει σπίτι δεν ήταν και ιδιαίτερα ζωηρό αλλά από το Παρασκευή το πρωί είναι συνέχεια με το κεφάλι προς την επιφάνεια και δεν κουνιέται παρά μόνο όταν είμαστε κοντά. Τι μπορώ να κάνω? υπάρχει περίπτωση να ήταν άρρωστο από την ημέρα που το πήρα?

Αυτό το μήνυμα έχει συνημμένη εικόνα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να τη δείτε.

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Απ: άρρωστο χρυσόψαρο 28/07/2013 21:12 #2

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Καλώς ήρθες στην Παρέα μας, αν και η φωτογραφία δεν είναι πολύ ξεκάθαρη, αυτό που βλέπω στο κεφάλι (σκούρο σημείο) μοιάζει με κάψιμο από αμμωνία.

Θα μπορούσες να μας πεις λίγα πράγματα για το περιβάλλον που το φιλοξενείς; Δηλαδή, πόσα περίπου λίτρα νερού χωράνε στο ενυδρείο; χρησιμοποιείς αντιχλώριο για το νερό του και κάθε πότε κάνεις αλλαγές; (δεν γνωρίζω αν το ενυδρείο που το φιλοξενείς έχει κάποιο φίλτρο ή κάτι άλλο ή αν είναι φρέσκο ή παλιό/στρωμένο).

Απ: άρρωστο χρυσόψαρο 28/07/2013 21:28 #3

• Συντάκτης θέματος
  • Margarita
  • Αποσυνδεμένος
  • New Member
  • New Member
  • Registered
Δεν έχω προλάβει να αγοράσω κάτι επιπρόσθετο μόνο την γυάλα που το έχω βάλει προσωρινά. Η γυάλα είναι περίπου σαν και αυτή λίγο μεγαλύτερη αν δεν κάνω λάθος. Εκεί που το αγόρασα δεν βρήκα κάτι καλό και φθηνό και έτσι αποφάσισα προσωρινά να του πάρω ένα από αυτό μέχρι να βρω κάτι καλύτερο..Το νερό το άλλαξα το Σάββατο. Το νερό αρχικά μου το έχουνε βάλει από εκεί που το αγόρασα και όταν το άλλαξα έβαλα από την βρύση..Δεν είχα ψάρι ποτέ γιαυτό δεν γνωρίζω σχεδόν τίποτε για τα ψάρια. Φαγητό του έβαλα όταν το έφερα σπίτι και χθες.

Αυτό το μήνυμα έχει συνημμένη εικόνα.
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να τη δείτε.

Απ: άρρωστο χρυσόψαρο 28/07/2013 21:30 #4

• Συντάκτης θέματος
  • Margarita
  • Αποσυνδεμένος
  • New Member
  • New Member
  • Registered
τώρα που βλέπω την φωτογραφία είναι σίγουρα πιο μεγάλο, αυτό πρέπει να είναι το μικρό από την σειρά το είχε εκεί αλλά πήρα το πιο μεγάλο.

Απ: άρρωστο χρυσόψαρο 28/07/2013 21:31 #5

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Margarita θα πρέπει να δούμε λοιπόν κάποια πράγματα με πολύ προσοχή για να προσπαθήσουμε να σώσουμε το ψαράκι σου.

Ας δούμε κάποια βασικά που θα πρέπει να κάνεις άμεσα:
  1. Θα πρέπει να προμηθευτείς κάποιο αντιχλώριο
  2. Θα πρέπει να αλλάζεις το νερό του ενυδρείου συχνά
  3. Θα πρέπει να ταΐζεις το ψαράκι σου πολύ αραιά

Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά το κουτί που δείχνεις στην φωτογραφία πρέπει να παίρνει περίπου 4 λίτρα νερό ενώ ένα χρυσόψαρο για να επιβιώσει και να ζήσει σωστά θέλει περίπου 30 λίτρα καθαρό νερό.

Απ: άρρωστο χρυσόψαρο 28/07/2013 21:37 #6

• Συντάκτης θέματος
  • Margarita
  • Αποσυνδεμένος
  • New Member
  • New Member
  • Registered
το έχω βρει τώρα στο ίντερνετ και χωράει 25 λίτρα εκεί και αυτό που έχω κάπου εκεί θα χωράει. Το νερό να το αλλάζω καθημερινά? Και κάθε πόσο να το ταΐζω?

Απ: άρρωστο χρυσόψαρο 28/07/2013 21:40 #7

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Στα θετικά εφόσον το νερό που μπορεί να τοποθετηθεί είναι 25 λίτρα, τώρα όσον αφορά το νερό, από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιο φίλτρο, θα πρότεινα να αλλάζεις μέρα παρά μέρα το 1/3 του νερού με προσθήκη αντιχλωρίου και θα προσπαθήσεις να είναι στην ίδια θερμοκρασία (το νερό) με αυτή που έχει το ενυδρείο.

Καλό είναι δε να μην έχεις το ενυδρείο σου τοποθετημένο σε σημείο που έχει απευθείας έκθεση με τις ακτίνες του ήλιου.

Τροφή κάθε μέρα ανάλογα την τροφή που έχεις αν π.χ. είναι σε φυλλαράκι τότε 2-3 φυλλαράκια είναι αρκετά.

Απ: άρρωστο χρυσόψαρο 28/07/2013 21:46 #8

• Συντάκτης θέματος
  • Margarita
  • Αποσυνδεμένος
  • New Member
  • New Member
  • Registered
δεν το φθάνει ο ήλιος εκεί όπου βρίσκεται και μέρα πάρα μέρα το αλλάζω από την πέμπτη που το πήρα το άλλαξα Σάββατο και λογαριάζω να το αλλάξω αύριο το φαγητό που μου έδωσαν δεν είναι φυλλαράκια.. ίσως να φταίει το νερό τις βρύσης..

Απ: άρρωστο χρυσόψαρο 28/07/2013 21:48 #9

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Το αντιχλώριο είναι σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να παραβλέψεις όπως επίσης και το ότι δεν αλλάζουμε όλο το νερό του ενυδρείου αλλά το 1/3.

Αν αλλάξουμε όλο το νερό τότε η μεταβολή στις παραμέτρους του νερού είναι τόσο μεγάλη που το σοκ που προκαλούμε στον οργανισμό του ψαριού μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Απ: άρρωστο χρυσόψαρο 28/07/2013 21:56 #10

• Συντάκτης θέματος
  • Margarita
  • Αποσυνδεμένος
  • New Member
  • New Member
  • Registered
Δεν το εχω βγάλει ολο το νερο στην αλλαγή αλλα δεν θυμαμαι αν ηταν το1\3 .εντομεταξυ του ειχα βαλει διακοσμηση πετρες απο την θαλασσα και πλαστικα φυλλαρακια και τα εβγαλα μετα που εμφανισε το σημαδι. Τα επλινα πρωτα με νερο μονο και μετα τα εβαλα

Απ: άρρωστο χρυσόψαρο 28/07/2013 22:14 #11

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Οι πέτρες από την θάλασσα συνήθως "σκληραίνουν" το νερό καθώς είναι στις περισσότερες (αν όχι όλες) τις περιπτώσεις ασβεστολιθικές με αποτέλεσμα να ανεβάζουν το PH του νερού σε επίπεδα που δεν είναι ανεκτά από τα χρυσόψαρα.

Θα πρότεινα να βγουν.

Απ: άρρωστο χρυσόψαρο 29/07/2013 04:24 #12

• Συντάκτης θέματος
  • Margarita
  • Αποσυνδεμένος
  • New Member
  • New Member
  • Registered
Σημερα μετα την αλλαγη του νερου και που εβγαλα και τις πετρες κολυμπαει και στο νερο δεν ειναι ολη την ωρα με το στομα εξω απο το νερο ομωσ το σημαδι παραμενει

Απ: άρρωστο χρυσόψαρο 29/07/2013 15:47 #13

Μαργαριτα νομίζω κι εγώ ότι το σημάδι είναι κάψιμο απο την αμμωνία. Δεν φταίς απαραίτητα εσύ, καθώς οι συνθήκες κράτησης του ψαριου στο μαγαζί μπορεί να μην ήταν επίσης καλές. Τώρα αυτο που έχει σημασία είναι να έχει όσο το δυνατό καθαρότερο νερό καθημερινά ή μερα παρα μέρα και να σκεφτείς για μεγαλύτερο χώρο με φίλτρο σύντομα. Αν κάνεις τακτικές αλλαγές με αντιχλώριο στο νέο νεράκι και άν ταίζεις με μέτρο, τότε θα το διατηρήσεις το ψαράκι μέχρι να το μεταφέρεις σε ενυδρείο.

• Σελίδα:
  • 1
  • Δεν Επιτρέπεται: για δημιουργία νέου θέματος.
  • Δεν Επιτρέπεται: για απάντηση.
  • Δεν Επιτρέπεται: να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.043 δευτερόλεπτα
Κορυφή