Γεια χαρά, Επισκέπτης
Μυστικό Κλειδί Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ερώτηση

Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 19/10/2011 11:58 #1

• Το Άβαταρ του/της hototo Συντάκτης θέματος
  • hototo
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 3
Καλησπέρα σας! :)

Απέκτησα πρόσφατα ένα ενυδρείο 60*30*36 η γυαλα κάπου 60 λίτρα και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για κάποια ψαράκια που έχω βάλει στο μάτι αλλά δεν ξέρω εαν μπορώ να τα φιλοξενήσω. Προϋπόθεση το ph να είναι κοντά στο 7,5.

1. Η αρχική μου σκέψη ήταν να βάλω 2 fancy χρυσόψαρα αλλά διάβασα πως τρώνε τα φυτά και γω θέλω να βλέπω πράσινο στο ενυδρείο και μάλιστα να το κάνω αρκετά φυτεμένο με πιο ευαίσθητα φυτά απο τις ανουμπιες.

2. Δεύτερη σκέψη είναι να βάλω μέσα τον μονομάχο με γαρίδες αλλά είναι ρίσκο, μπορεί να μου τις φάει ανάλογα με τον χαρακτήρα του και επίσης θα πρέπει να περιμένω κανα 2μηνο-3μηνο να ωριμάσει ο βυθός. Έχετε να προτείνετε κανένα άλλο ψαράκι που θα μπορούσε να συμβιώσει με μονομαχο? κάποιο Tetra ίσως που δεν έχουν μεγάλα πτερύγια να βάλω καμιά μικρή ομαδούλα? πχ. Silvertip Tetra ή Neon Tetra .

3. Τρίτη σκέψη να βάλω 1 αρσενικό με 2 θηλυκά Dwarf Gourami (Colisa lalia)

4. Τέταρτη σκέψη ένα ζευγαράκι KRIBENSIS

5 Πέμπτη σκέψη που κλίνω και προς τα κει να βάλω ένα ζευγάρι Apistogramma cacatuoides που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι αλλά προβληματίζομαι για την επιθετικότητα τους αν και απο την μέχρι τώρα αναζήτηση που έχω κάνει έχω διαβάσει πως εαν έχει αρκετές κρυψώνες το ενυδρείο (πχ τρύπιες καρύδες) μπορεί να συνυπάρξουν.

Πως βλέπετε τις σκέψεις μου? Είχατε ποτέ κάποιο απο τα είδη που αναφέρω ώστε να μου πείτε την δικιά σας εμπειρία πάνω σε αυτό? Να προτείνετε κάτι άλλο?
│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌­▌▌│▌▌│▌▌▌│▌▌│▌▌▌│

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 19/10/2011 18:17 #2

Προσωπικά από όσα ψάρια ανέφερες μόνο τα χρυσόψαρα είχα διατηρήσει σε 60 λιτρο. Τώρα διατηρώ το 60 λιτρο μου με ένα κοπάδι celestial Pearl Danio και γαρίδες ρεντ τσέρυ. Είναι ψάρια κρύου νερού με συνθηκες διατήρησης όπως και τα χρυσόψαρα. Το ίδιο και τα white clouds minnow που επίσης προτείνω. Θα μπορούσα να προτείνω και γκάπυς άν και δεν τα είχα ποτέ. Αυτά, για μικρά ψαράκια που πάνε σε κοπάδι και έχεις κίνηση στο ενυδρείο. Τα τετρα νομίζω θέλουν πιο χαμηλό ph όπως και ο μονομάχος αλλά μαζί δεν συμβιώνουν εύκολα. Οι μονομάχοι πάνε μόνοι τους. Για τις γαρίδες μάλλον είναι ρίσκο με τους μονομάχους όπως και με τα χρυσόψαρα, εκτός κι άν είναι το είδος μπαμπού που είναι μεγάλες και δεν τρώγονται. Οσο για τις κιχλίδες, τα Απιστογραμμα είναι ωραία, αλλά επιθετικά και σχετικά δύσκολα ψάρια. Αξίζει όμως να τα δοκιμάσεις. Τα γκουράμις είναι ήσυχα αλλά θα τα προτιμούσα σε μεγαλύτερο ενυδρείο μαζί με άλλα συμβατά ψάρια για να έχεις ποικιλλία. Μόνα τους μάλλον βαρετά είναι....Προτάσεις υπαρχουν αλλά τα λίτρα είναι περιοριστικά για κοινωνικο ενυδρείο με διάφορα είδη ψαριών. θα αναγκαστείς να καταλήξεις σε ένα είδος για να μπορείς να το συντηρήσεις καλά.

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 19/10/2011 20:02 #3

• hototo
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση :)

Πολυ χαριτωμένα τα Celestial Pearl Danio! να σου ζήσουν! είναι λίγο ντροπαλά και τους αρέσει να κάνουν βόλτες μεσα στα φυτά? αυτό παρατήρησα στα βιντεακια στο youtube. Θέλουν όμως μαλακό νεράκι ειδα Gh: 1 - 5 οπότε δεν μπορώ να τα έχω..

Τα Guppy και Endler ίσως ιδανικά για τα λίτρα μου και τις παραμέτρους του νερού μου συν ότι μου αρέσουν μεν αλλά θα τα αποφύγω γιατί διάβασα οτι γεννούν εύκολα σαν τα κουνέλια και εδώ στο νησί που είμαι μετά τι θα τα κάνω? στο πετ σοπ που έχουμε οι συνθήκες είναι άθλιες.. ψόφια ψαράκια για μέρες μέσα στα ενυδρεία μέχρι να αποσυντεθούν τελείως.. :( δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να τα πηγαίνω εκεί και την επόμενη μέρα να δω νεκρά τα ψαράκια που μεγάλωσα τσιμπολογώντας απο τα άλλα ψάρια ... ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω... mad

Τα White Cloud Mountain Minnow ωραία είναι αλλά πρόσεξα ότι ζουν σε Θερμοκρασία: 16 - 22 οC. Το καλοκαίρι για να παραμείνουν σε αυτή την θερμοκρασία θα πρέπει να τους έχω έναν αράπη να τα δροσίζει 24ωρες το 24ωρο. (πλάκα κάνω :P lol lol )Όμως το ph 6,00 - 8,00 και το Gh: 5 - 20 είναι ιδανικά για μένα..

Για γαρίδες να σου πω δεν πολυτρελαίνομαι.. αυτές που μου αρέσουν είναι κάτι γαλάζιες Blue pearl shrimp ή Blue Tiger shrimp αλλά θα τις κάνει ο μονομάχος λουκουμάκι. Εκτός και εαν δεν βάλω μέσα τον μονομάχο. :unsure:

Οσο για το ζευγαράκι απο τις νανοκιχλίδες Apistogramma cacatuoides ή KRIBENSIS σκέφτομαι μόνα τους να τα έχω ίσως αργότερα με κάποιο μικρόσωμο 12εκ πλεκο ή οτοκυκλο δεν ξέρω εαν γίνεται αυτό. :unsure:

Ειδα και τα Scarlet Badis γλυκούλια είναι και ως τώρα ίσως τα πιο κατάλληλα για μενα?

Τελευταία επεξεργασία: από hototo.

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 20/10/2011 07:48 #4

Οπότε, για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο, μπορείς να βάλεις είτε μόνα τους dario dario, η cherry barbs, ή ίσως και να μπορούν να συνδυαστούν εφόσον ζούν σε παρόμοιες συνθήκες νερού. Θα είναι πολύ ωραία και τα δύο μαζί πιστεύω, με πολλά ωραία φυτά.

Να σημειώσω πως για τα cpd τα έχω διατηρήσει 3 χρόνια τώρα σε γενική σκληρότητα 12! και ανθρακική 8!. Βέβαια, για να πούμε και όλη την αλήθεια,.... τον πρώτο χρόνο το κοπάδι των 16 μου έγινε 22 αφού γέννησαν, ΑΛΛΑ! έκτοτε, ο πληθυσμός τους άρχισε να μειώνεται μυστηριωδώς, δεν ξαναγέννησαν, και τώρα απέμειναν 6 ???? Αρα, πράγματι θέλουν πιο μαλακό νερό. Τα άσπρα σύννεφα όμως, μέχρι να μου καταστραφεί το ενυδρείο, τα είχα σε 30 λιτρο μια χαρά, και το Καλοκαιρι με ανεμιστηράκια ήταν ΟΚ. Γέννες έβλεπα συνέχεια. Ο πληθυσμός βέβαια ήταν σε έλεγχο, μόνο από το γεγονός ότι αρκετά πηδούσαν έξω από το νερό :ohmy:

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 20/10/2011 10:25 #5

• hototo
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
Καπάκι έχει το ενυδρείο οπότε δεν έχω θέμα για μακροβούτι στο κενό. sleepy :swimming:

Ο συνδυασμός απο Cherry barb και Scarlet badis (dario dario) μου άρεσε.. είδα και τα δυο απο Ινδια κατάγονται οπότε δεν θα μπερδέψω ηπείρους.. θα μπορούσα να έχω και κανένα Hara jerdoni για τον βυθό που μένει μικρούλι? wonder
Έχεις κάποιο άλλο ψαράκι βυθού να προτείνεις?

Βέβαια εαν πάω για 2 είδη θα προτιμούσα να μην είναι στις ίδιες αποχρώσεις.. Αντί για Cherry barb θα μπορούσα να βάλω Zebra Danio που είναι και αυτό απο Ασία και ζει στις ίδιες τιμές?

Πόσα πιστεύεις μπορώ να βάλω απο κάθε είδος?
1 αρσενικο Scarlet badis (dario dario) με 3 θηλυκά και μια ομάδα από τα άλλα απο 6 είναι καλά?

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 20/10/2011 11:36 #6

• hototo
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
Παρακολουθώντας αρκετά βιντεάκια για τα Zebra Danio είδα πως είναι ψάρια πυραυλάκια... :woohoo:
Αρχίζω να τα αποκλείω όσο εύκολα ψαράκια κι αν είναι... την ηρεμία που αποζητώ απο το ενυδρείο δεν την έχουν. Αντιθέτως τα cherry barb είναι πιο ήρεμα και αυτή διαφορά χρώματος των αρσενικών (πιο πορτοκάλι) και των θηλυκών (πιο προς το κίτρινο) μου άρεσε τόσο που σκέφτομαι και μόνα τους μήπως για αρχή τα βάλω.

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 20/10/2011 16:05 #7

Τα ζέμπρα ντάνιο είναι ωραία αλλα νευρικά. Εχεις δίκιο. Νομίζω ωραίος συνδυασμός είναι τα τσέρυ μπαρμπς με αυτά που είχες πεί στην αρχή (dario dario). Τα ψαράκια βυθού εμένα δεν μου αρέσουν καθώς είναι άχρωμα και άσχημα. Μια πρόταση θα ήταν τα corydoras panda αλλά θέλουν πιο μαλακό νερό και λίγο χαμηλότερο ph νομίζω. Μια άλλη πρόταση είναι να βάλεις μόνο killifishes μαλακώνοντας λίγο το νερό, και τότε βάζεις ίσως και γατόψαρα.

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 20/10/2011 17:07 #8

Επίσης, κι άλλη πρόταση για λιγο πιο μαλακό νερό και ζεστό (όχι κάτω των 27 βαθμών)είναι και τα iriatherina werneri σε ένα κοπαδάκι 5-6 (βρίσκεις συνήθως μόνο αρσενικά) μαζί με ένα ζευγάρι απιστόγραμμα. Φαντάζομαι ειναι συμβατά. Δεν το έχω ψάξει. Τα iriatherina έχουν εντυπωσιακά πτερύγια τα οποία ανοίγουν ξαφνικά για λίγο και τα κλείνουν πάλι ξαφνικά.

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 20/10/2011 19:00 #9

• hototo
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
Τα cory μου αρέσουν πολύ! Ειδικά όταν είναι σε νεαρή ηλικία και κοπαδάκι κάνουν πάρτυ στο ενυδρείο..Διάβασα όμως πως θέλουν άμμο ή ψιλοκοκο χαλικάκι γιατί τους αρέσουν να σκάβουν και να φιλτράρουν την άμμο με τα βράγχια τους. Εγώ έχω μαύρο χαλίκι έχω στρογγυλεμένο 3-4χιλ που δεν νομίζω να κάνει.

Εντυπωσιακά τα Iriatherina werneri idea
Υπαρχουν είδα κι αλλα αυστραλέζικα ψαράκια που μπορούν να ζήσουν πάνω απο ph 7,5 όπως τα Marosatherina ladigesi - Celebes Rainbowfish και τα γαλανομάτικα
Pseudomugil furcatus . Τα τελευταία μου αρέσουν αρκετά! Δεν ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω.. wonder

Να μαλακώσω το νερό μόνο με τύρφη μπορώ να το κάνω άλλα θα ήθελα να αποφύγω τις πολύπλοκες προετοιμασίες αλλαγών νερού εκτός και εαν έχω μέσα στο φίλτρο μια ποσότητα τύρφης και την αλλάζω όταν ξεθυμαίνει όπου υπάρχει κίνδυνος να μεταβάλλεται το ph και δεν είναι ότι καλύτερο για τα ψάρια. Οπότε για αρχή λέω να πάω σε ψαράκια που ζουν στο νερό της βρύσης και αργότερα να δοκιμάσω κάποιο πιο απαιτητικό είδος. Ευχαριστώ πάντως για τις προτάσεις :)

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 21/10/2011 12:36 #10

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Τα τελευταία που αναφέρεις Νατάσσα μου κάνουν σε κάτι άχρωμο... προσωπικά θα το έριχνα σε ένα ζεύγος Mikrogeophagus ramirezi αλλά από ότι είδα έχεις θέμα με το σκληρό νερό.

Επομένως η σκέψη μου αναγκαστικά πάει προς τα ψάρια που οι απαιτήσεις τους είναι ελάχιστες!

Για ξεκίνημα λοιπόν μια και κάθε ενυδρείο αλλάζει αρκετές φορές κατά την διάρκεια λειτουργίας του, είναι 3 θηλυκά και ένα αρσενικό guppy (Poecilia reticulata), τα οποία είναι γνωστά και ως εκατομμυριόψαρα μια και από γέννες σε 5-6 μήνες θα ψάχνεις να χαρίζεις.

Και χρώμα θα έχεις και την χαρά της αναπαραγωγής και εύκολα θα μπορείς να χαρίζεις σε συγχομπίστες κάτι που αργότερα όπως θα διαπιστώσεις θα σου φανεί χρήσιμο!

Από εκεί και πέρα αν το ψάξουμε όλο και κάποιο είδος θα βρούμε είναι σίγουρο, προσωπικά δύσκολα μπορώ να πω ότι θα κατέληγα κάπου έστω και σε αυτόν τον χώρο που ομολογουμένως είναι περιορισμένος ( αλλά σαφώς μεγαλύτερο από ότι είχες μέχρι τώρα ).

...από την άλλη ξεκινάς αποκτάς το χαρέμι, ενώ ταυτόχρονα κάνεις σκέψεις για τα επόμενα ψάρια που θα έχει το ενυδρείο σου όταν κάνουν τον κύκλο τους αυτά.

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 21/10/2011 13:54 #11

Μάνο, για γκάπυς είπε παραπανω ότι δεν έχει που να τα δώσει και θα προβληματιστεί πολύ με τις γέννες. Για ραμιρέζι θα ήταν καλά, αλλά από τη μια τα λίτρα είναι λιγα, απο την άλλη θέλει Α/Ο. Οποτε, ας προτείνουμε ψάρια κρύου νερού, σε μέτρια αλκαλικες έως αλκαλικές συνθήκες.
Για να ακούμε ΄κι άλλες προτάσεις.....:)

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 21/10/2011 20:31 #12

• hototo
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
Τα Guppy όσο όμορφα και τσαχπίνικα κι ας είναι δεν τα θέλω λόγο γέννας... Δε θα ξέρω τι να τα κάνω και επειδή θα έχω δεθεί μαζί τους θα θέλω να είμαι σίγουρη που θα καταλήξουν μετά απο μένα και εδώ που είμαι δεν έχω πολλές δυνατότητες απο το να τα συσκευάζω και να τα στέλνω με courier όπου θα περνούν κάποια ταλαιπωρία τα μικρά μου. :S Γέννα στη παρούσα φάση δεν επιδιώκω όσο και αν θα με χαροποιούσε ένα τέτοιο γεγονός.

Τα ramirezi απο αυτά που διάβασα μέχρι τώρα μου έχουν δώσει την εντύπωση πως είναι αρκετά μυγιάγγιχτα ψαράκια και λίγο να στρεσαριστούν χάνουν το χρώμα τους και γενικά θέλουν κάποια εμπειρία παραπάνω συν το μαλακό νεράκι τους. Οπότε αποκλείονται και αυτά. Θα μου πεις απο την άλλη πως όλα τα ψάρια για να αναδείξουν τα χρώματα τους θέλουν και τις κατάλληλες συνθήκες.. ε, πάνω στις δίκες μου συνθήκες με ph 7,5 προς σκληρό νεράκι αναζητώ τα ψαράκια που θα μπορώ να φιλοξενήσω.

Οι σκέψεις προς με τη μέχρι τώρα αναζήτηση που έχω κάνει και έχω διαβάσει είναι:

Απο Αμερικής μεριά κλίνω διστακτικά προς ένα ζευγαράκι Apistogramma cacatuoides όπου διάβασα πως μπορεί να γεννήσουν κάπως εύκολα αλλά εαν δεν αφαιρέσω το αρσενικό λίγες πιθανότητες έχουν να ζήσουν τα μωρά. Με προβληματίζει όμως η επιθετικότητα τους που αναφέρεται κατά την περίοδο αναπαραγωγής όχι μόνο του αρσενικού αλλά και του θηλυκού. Τα ενυδρείο μου θα πρέπει να είναι αρκετά φυτεμένο με πολλές κρυψώνες. Λίγο ρίσκο έχει αυτή η επιλογή ψαριών άλλα το σκέφτομαι γιατί μου αρέσουν πιο πολύ απο όλα! love

Από Ασία, τα Dario dario - Scarlet Badis διάβασα πως είναι λίγο δύσκολα στο φαγητό συν ότι μου φαίνονται αρκετά στατικά σαν ψάρια μέσα στο νερό, τα θηλυκά τελείως άχρωμα και το αρσενικό ιδιότροπο ως προς το χώρο του...αρχίζω να τα αποκλείω και αυτά.

Τα cherry barb απο την άλλη μου αρέσουν και θεωρούνται πιστεύω εύκολα ψαράκια και σκέφτομαι μήπως θα μπορούσα να συνδυάσω μαζί τους ένα ζευγαράκι colisa lalia? wonder

Απο Αυστραλία τώρα είμαι ανάμεσα σε αυτά που μου πρότεινε ο Χριστόφορος τα Iriatherina werneri ή ενα ζευγαράκι Tateurndina ocellicauda μαζί με ένα μικρο κοπαδάκι απο Pseudomugil gertrudae ή Marosatherina ladigesi-Celebes Rainbowfish.

Ανάλογα τώρα απο ποια ήπειρο θα διαλέξω ψαράκια θα κοιτάξω να είναι και τα φυτά.. ας πουμε μια μικρη εως παρα πολυ μικρή προσέγγιση ως προς το βιότοπο τους.. Όλες οι ήπειροι είδα πως έχουν κάποια εύκολα φυτά και ωραία. Ας αποφασίσω πρώτα τι ψαράκια θα φιλοξενήσω και συζητάμε μετά για τα φυτά.. :whistle:

Αυτά.. ελπίζω να μη σας κούρασα.. :huh:

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 22/10/2011 04:46 #13

Τα τσερυ μπαρμπς γίνονται στα 5 εκ. Αρα δεδομενου ότι θα έχεις ένα κοπάδι, μαζί με γκουράμις θα γίνει συνωστισμός στα 60 λίτρα. Μια ιδέα είναι να βάλεις ένα είδος από αυτά. Εγω θα διάλεγα τα γκουράμις σε ποικιλλία χρωμάτων. Εχω δεί θαλασσιά μαζί με πορτοκαλιά ριγέ και μου άρεσαν. Ειναι όμως λιγο αργοί κολυμβητές και δεν θα απολαμβάνεις κυνηγητά...
Η ιδέα 2 διαφορετικών ειδών rainbow fishes ίσως είναι καλή επίσης ώς προς την κίνηση, απλά φοβάμαι λίγο τα λίτρα σου για ψάρια που τρέχουν στο νερό. Θα πρέπει να πάρεις 2 μικρά κοπάδια έως 5 από το κάθε είδος. Επέλεξε τί σου αρέσει περισσότερο να βλέπεις. Οσο για τα φυτά, θα τα συζητήσουμε εκτενώς όταν έρθει η ώρα,(βιοτοπικο ενυδρείο καλλίτερα) γιατί είναι το αγαπημένο μου θέμα.

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 22/10/2011 21:14 #14

• hototo
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
Έψαξα λίγο για τα colisa lalia τα μικρά γκουαράμις.. Αναφέρεται πως δύσκολα βρίσκεις θηλυκές επειδή είναι κάπως άχρωμες. Όμως αυτό δεν είναι και το τόσο τραγικό εαν τις κάνω παραγγελία. Το θέμα είναι ότι δε με ενθουσιάζουν πολυ σαν ψάρια... πολύ πλακουτσωτέ είναι.. σαν να τα πάτησε ελέφαντας.. Επιπλέον ο αρσενικός μπορεί να μου βγει τσαμπουκάς και ιδιαίτερα κατά την περίοδο αναπαραγωγής γίνεται πιο επιθετικός. :unsure:

Όλα παίζουν βεβαία ρόλο και κυρίως ο χαρακτήρας του ψαριού άλλα και το περιβάλλον που θα μένει. Δεν είναι όμως ούτε ένα ούτε δυο τα περιστατικά που διάβασα για επιθετική συμπεριφορά.. Με προβλημάτισε μπορώ να πω και αρχίζω να μη τα βλέπω με κάλο μάτι. disagree

Για τα cherry barb σκεφτόμουν εαν έβαζα ένα κοπαδάκι απο 6 και έναν Siamese Algae Eater. Οχι άλλα ψάρια. Αργότερα πιστεύεις πως θα μπορούσα να έβαζα 2-3 γαρίδες ή θα μου τις φάνε τα ψάρια? Είδα τις Rainbow Malayan shrimp και μου προκάλεσαν το ενδιαφέρον το ότι μπορούν να αλλάζουν αποχρώσεις ανάλογα με το που κάθονται και ζουν και σε Ph: 6.2-7.8 ;)

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 23/10/2011 12:47 #15

Τις γαρίδες αυτές δεν τις έχω δεί σε ελληνικά πετ σοπς. Δεν ξέρω τί μέγεθος έχουν. Το πρόβλημα είναι ότι τα ψάρια θα φάνε το γόνο των γαρίδων κι όχι τις ίδιες. (εκτός κι άν είναι μικρές σαν τις ρεντ τσέρυ πχ.)Αν είναι μεγαλούτσικες σαν τις Αμάνο που δεν αναπαράγονται κιόλας σε γλυκό νερό, τότε οκ...

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 23/10/2011 12:58 #16

• hototo
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
Μικρούλες είναι 2.5-3.0εκ και τα γαριδάκια γεννιούνται νύμφες και μετά παίρνουν την τελική τους μορφή.. Οπότε :(

Τις Bamboo shrimp τις ξερεις? είναι αυτές με τις βεντάλιες στα πόδια... και είναι και μεγάλες κάπου 8εκ και θέλουν και υφάλμυρο νερό για να αναπαραχτουν.. Νομίζω πως μου κάνουν.. :)

Τελευταία επεξεργασία: από hototo.

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 23/10/2011 16:29 #17

Μπαμπου γαρίδες έχω στο μεγάλο μου ενυδρείο με τα χρυσόψαρα. Είχα 6 αλλά οι 2 πάνε....Οι 4 πάντως που έμειναν, δύο χρόνια τώρα είναι μια χαρά και τις θεωρώ ανθεκτικές. Είναι πολύ όμορφες γαρίδες και αξίζουν τον κόπο, γιατί τις βλέπεις και τις παρατηρείς με τις βεντάλιες ανοιχτές και είναι θέαμα για χάζεμα :) Στο 60 λιτρο δεν μπορείς να βάλεις πάνω από 2.

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 01/11/2011 21:46 #18

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτησή σας, επειδή είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι το "στρώσιμο" του ενυδρείου πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του, hototo που κλείνουν οι προτιμήσεις σου τελικά;

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 02/11/2011 18:18 #19

• hototo
  • Αποσυνδεμένος
  • Junior Member
  • Junior Member
  • Registered
Κλείνω προς τα cherry barb όπου απο παραμέτρους νερού είναι τα πιο κατάλληλα για μένα και εύκολα φιλήσυχα ψαράκια.

Και η ερώτηση μου τώρα είναι πόσα να βάλω? 5-6 καλά είναι? και ποια η αναλογία αρσενικών-θυληκων?

Επίσης έναν SAE και και μετά τα Χριστούγεννα 2 γαριδούλες Bamboo shrimp.

Πως τα βλέπετε?

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 05/11/2011 17:57 #20

• gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Τα Chery Barb είναι όντως ωραία ψάρια και αρκετά μικρόσωμα, τώρα όσον αφορά το πόσα μπορείς να βάλεις, αν αυτή είναι η σύνθεση που έχεις στο μυαλό σου μπορείς να έχεις και περισσότερα στα λίτρα σου.

Αυτό που θα χρειαστείς είναι κάποια φυτά που γίνονται ψηλά για να μπορούν να κρύβονται σε περιπτώσεις που υπάρχει κάποιος εξωγενής ή ακόμη και ενδογενής παράγοντας στρεςς.

Τα πράγματα με το ΡΗ βέβαια έχουν ως εξής, ενώ όντως μπορούν να ζήσουν σε σχετικά υψηλό ΡΗ (σ.σ. από 6.5 έως και 7.5) προτιμούν το χαμηλότερο ΡΗ ενώ και με την θερμοκρασία (όχι τόσο όσο τα χρυσόψαρα βέβαια) έχουν τα θεματάκια τους το καλοκαίρι καθώς θέλουν από 23 βαθμούς Κελσίου έως και 27.

Όσο για το SAE δεν θα το συνιστούσα σε αυτά τα λίτρα άσε που δυστυχώς όταν μεγαλώσει και αυτό ούτε η άλγη του αρέσει... προτιμά το μάνα εκ του καπακίου που δίνεις εσύ :whistle: :swimming:

...μέχρι εδώ γιατί ο Βαγγέλης με πιέζει να πάμε για τσίπουρο.

Αλλά επειδή εγώ τον γράφω συνεχίζω για λίγο ακόμη.

Είναι καλή η επιλογή τα συγκεκριμένα ψάρια εφόσον ειδικά σου αρέσουν.

Θα συμφωνήσω και με τις γαριδούλες (ίσως και περισσότερες από 2 θα έλεγα καμιά 10αριά) αλλά για αρκετά μετά τα Χριστούγεννα για να έχει "Ζυμωθεί" καλά ο βυθός και να μην έχεις απώλειες.

Αυτάααααα thatn's all folks i am flying 11/18

Απ: Νεο ενυδρείο 60 λίτρων.. 05/11/2011 20:07 #21

Καλε Μάνο, πριν πιεις τα τσίπουρα μέθυσες? 10 μπαμπου γαρίδες σε 60 λίτρα? Αυτές είναι γομάρια!! δεν είναι Αμάνο. Θα γίνει χαμός εκεί μέσα...
Anyway...αστειεύομαι. Εντάξει άντε να βάλει περισσότερες από 2 αλλά 10 μου πέσανε πολλές :lol:

• Σελίδα:
  • 1
  • Δεν Επιτρέπεται: για δημιουργία νέου θέματος.
  • Δεν Επιτρέπεται: για απάντηση.
  • Δεν Επιτρέπεται: να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.044 δευτερόλεπτα
Κορυφή