Τα Guppy όσο όμορφα και τσαχπίνικα κι ας είναι δεν τα θέλω λόγο γέννας... Δε θα ξέρω τι να τα κάνω και επειδή θα έχω δεθεί μαζί τους θα θέλω να είμαι σίγουρη που θα καταλήξουν μετά απο μένα και εδώ που είμαι δεν έχω πολλές δυνατότητες απο το να τα συσκευάζω και να τα στέλνω με courier όπου θα περνούν κάποια ταλαιπωρία τα μικρά μου.

Γέννα στη παρούσα φάση δεν επιδιώκω όσο και αν θα με χαροποιούσε ένα τέτοιο γεγονός.
Τα ramirezi απο αυτά που διάβασα μέχρι τώρα μου έχουν δώσει την εντύπωση πως είναι αρκετά μυγιάγγιχτα ψαράκια και λίγο να στρεσαριστούν χάνουν το χρώμα τους και γενικά θέλουν κάποια εμπειρία παραπάνω συν το μαλακό νεράκι τους. Οπότε αποκλείονται και αυτά. Θα μου πεις απο την άλλη πως όλα τα ψάρια για να αναδείξουν τα χρώματα τους θέλουν και τις κατάλληλες συνθήκες.. ε, πάνω στις δίκες μου συνθήκες με ph 7,5 προς σκληρό νεράκι αναζητώ τα ψαράκια που θα μπορώ να φιλοξενήσω.
Οι σκέψεις προς με τη μέχρι τώρα αναζήτηση που έχω κάνει και έχω διαβάσει είναι:
Απο Αμερικής μεριά κλίνω διστακτικά προς ένα ζευγαράκι Apistogramma cacatuoides όπου διάβασα πως μπορεί να γεννήσουν κάπως εύκολα αλλά εαν δεν αφαιρέσω το αρσενικό λίγες πιθανότητες έχουν να ζήσουν τα μωρά. Με προβληματίζει όμως η επιθετικότητα τους που αναφέρεται κατά την περίοδο αναπαραγωγής όχι μόνο του αρσενικού αλλά και του θηλυκού. Τα ενυδρείο μου θα πρέπει να είναι αρκετά φυτεμένο με πολλές κρυψώνες. Λίγο ρίσκο έχει αυτή η επιλογή ψαριών άλλα το σκέφτομαι γιατί μου αρέσουν πιο πολύ απο όλα!
Από Ασία, τα Dario dario - Scarlet Badis διάβασα πως είναι λίγο δύσκολα στο φαγητό συν ότι μου φαίνονται αρκετά στατικά σαν ψάρια μέσα στο νερό, τα θηλυκά τελείως άχρωμα και το αρσενικό ιδιότροπο ως προς το χώρο του...αρχίζω να τα αποκλείω και αυτά.
Τα cherry barb απο την άλλη μου αρέσουν και θεωρούνται πιστεύω εύκολα ψαράκια και σκέφτομαι μήπως θα μπορούσα να συνδυάσω μαζί τους ένα ζευγαράκι colisa lalia?
Απο Αυστραλία τώρα είμαι ανάμεσα σε αυτά που μου πρότεινε ο Χριστόφορος τα Iriatherina werneri ή ενα ζευγαράκι Tateurndina ocellicauda μαζί με ένα μικρο κοπαδάκι απο Pseudomugil gertrudae ή Marosatherina ladigesi-Celebes Rainbowfish.
Ανάλογα τώρα απο ποια ήπειρο θα διαλέξω ψαράκια θα κοιτάξω να είναι και τα φυτά.. ας πουμε μια μικρη εως παρα πολυ μικρή προσέγγιση ως προς το βιότοπο τους.. Όλες οι ήπειροι είδα πως έχουν κάποια εύκολα φυτά και ωραία. Ας αποφασίσω πρώτα τι ψαράκια θα φιλοξενήσω και συζητάμε μετά για τα φυτά..
Αυτά.. ελπίζω να μη σας κούρασα..