Γεια χαρά, Επισκέπτης
Μυστικό Κλειδί Να με θυμάσαι

ΘΕΜΑ: Ερώτηση

Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 28/01/2011 08:46 #1

• Συντάκτης θέματος
  • gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 26
Έχουμε ήδη διανύσει ένα μήνα από την έναρξη λειτουργίας του aquaristic.gr και προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο για να γίνει το aquaristic ο αγαπημένος σας χώρος σε ότι αφορά τους ...υδάτινους φίλους και όχι μόνο!

Θα θέλαμε από εσάς που ήδη μετέχετε στην παρέα αυτή προτάσεις και σχόλια και για το υπόλοιπο κομμάτι της σελίδας! :)

Παρακαλούμε Σύνδεση ή Δημιουργία λογαριασμού για να συμμετάσχετε στη συζήτηση.

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 28/01/2011 14:52 #2

• Αρίων
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Προτείνω στη δεξιά στήλη να προστεθεί τομέας "Δημοσκοπήσεις" με τα θέματα που περιλαμβάνουν και δημοσκόπηση, όπως αυτή με τους κατασκευστές χημικών για μετρήσεις που προτιμάμε.

Και με την ευκαιρία να προτείνω και ένα θέμα για την επόμενη δημοσκόπηση:
"Ποια μάρκα αντιχλώριο χρησιμοποιείτε;"
... ακόμα μια δημοσίευση πιο κοντά στο να γίνω "Γηραιό" oops Χρυσόψαρο

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 28/01/2011 14:54 #3

• Συντάκτης θέματος
  • gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Ωραία ιδέα! :) thumbs-up

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 28/01/2011 15:28 #4

• aafent
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Administrator
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 10
Ίσως να κάνουμε το "Διαγωνισμοί", "Διαγωνισμοί & Δημοσκοπήσεις" .... :-) από ότι βλέπω έχω κάτι με τις συμπτύξεις :-P

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 28/01/2011 22:48 #5

• Συντάκτης θέματος
  • gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Θα έχουμε τόσες πολλές Δημοσκοπήσεις; lol

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 28/01/2011 22:58 #6

• Carolina
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 15
Να πω μερικές; wonder

- Πόσα χρυσόψαρα έχετε χάσει; (συμβαίνουν αυτά σε όλους σχεδόν όταν ξεκινούν)
- Πόσο συχνά ταϊζετε με φρέσκο φαγητό τα χρυσόψαρά σας; (π.χ διάφορα λαχανικά)
- Πόσες φορές έχετε κάνει θεραπεία για να σώσετε ψάρια από ασθένεια; (έστω και λίγο αλάτι λίγο πολύ όλοι θα έχουμε ρίξει)
- Ποιο είναι το αγαπημένο σας είδος χρυσόψαρου;

Πιθανόν να επανέλθω

Τελευταία επεξεργασία: από Carolina.

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 28/01/2011 23:44 #7

• Συντάκτης θέματος
  • gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Ναι οκ το να κάτσουμε να σκεφτούμε δημοσκοπήσεις ...είναι σχετικά εύκολο.

Όμως στην ουσία είμαστε ένα portal και ασχολούμαστε με το ενυδρείο δεν είμαστε εταιρεία δημοσκοπήσεων lol στο τέλος θα κάτσουμε να βγάζουμε και στατιστικά για το αποτέλεσμα της περσινής δημοσκόπησης την οποία πιθανόν επαναλάβαμε φέτος ή του χρόνου ...ή την επόμενη τετραετία lol lol

...σιγά μην βγάλουμε και πρωθυπουργό :evil: :whistle:

Ίσως να κάνουμε το "Διαγωνισμοί", "Διαγωνισμοί & Δημοσκοπήσεις" .... :-) από ότι βλέπω έχω κάτι με τις συμπτύξεις :-P

wonder τώρα που το ξανασκέφτομαι αυτό...θα μου δώσει και άλλες δυνατότητες ίσως, στο τέλος βέβαια θα απλώσω τις κατηγορίες κάθετα και όχι σε στήλες όπως τις έχω τώρα :unsure:

Υ.Γ. Έχει αρχίσει και μου αρέσει ο BBCode editor πάνω που παλιότερα λάτρευα τους WYSIWYG love - αν δεν είχαν δεχθεί τόσες επιθέσεις οι τελευταίοι ...anyway security first.

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 29/01/2011 10:05 #8

• Carolina
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Registered
Σαφώς και δεν είμαστε εταιρεία δημοσκοπήσεων! Η ύπαρξη μιας δημοσκόπησης όμως μπορεί να δώσει έναυσμα για συζήτηση και έκθεση των προσωπικών εμπειριών του καθενός, κάτι που εύκολα μπορεί να αποτελέσει έναν "οδηγό" για τον καθένα, κυρίως για τους αρχάριους. Κι όσο να 'ναι άλλο να μιλάς για κάτι βασιζόμενος στη θεωρία, κι άλλο βασιζόμενος σε γεγονότα. Στην προκειμένη περίπτωση οι δημοσκοπήσεις δεν γίνονται για να εξάγουμε απλά αριθμητικά αποτελέμσατα. :cheer: :cheer:

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 29/01/2011 17:51 #9

• aafent
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Administrator
Θα εκφράσω και ένα κρυφό μου πόθο, ούτε εταιρία είμαστε ούτε τίποτα, όμως στον 21ο αιώνα σε άλλες χώρες κοινότητες στο internet όπως αυτές εδώ μπορούν και επηρεάζουν με θετικό τρόπο το "οικοσύστημα" που αντιπροσωπεύουν. Έτσι για παράδειγμα εάν το Aquaristic μεγαλώσει και συνεχίσει να έχουν τα μέλη τους τη σχέση που έχουμε εμείς, παλιά και νέα, γνώριμα και άγνωστα αναμεταξύ μας θα μπορούσε με τον όγκο του και τη συντονισμένη προσπάθεια του να καταφέρει πράγματα που δεν μπορούν να τα καταφέρουν ούτε ο σύλλογος ούτε άλλα fora που δεν έχουν τη δυναμική που έχουμε εδώ.

Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να πιέσουμε τα καταστήματα να μειώσουν τιμές, κάνοντας εισαγωγή από εδώ μεγάλων συσκευασιών σε τρόφιμα αντιχλώρια,υγρά κτλ και να τα διαθέτουμε από το σιτε σε τιμή κόστους ανασυσκευασμένα σε μικρότερα σακουλάκια.

Θα μπορούσαμε να αγοράζουμε χρυσόψαρα μόνο από 2-3 καταστήματα που θα τα επιλέξουμε και ελέγξουμε για τις συνθήκες διατήρησης προκειμένου να πιέσουμε και τα άλλα να κάνουν το ίδιο

Θα μπορούσαμε να κάνουμε δράσεις κατά των χρυσόψαρων σε γυάλες, γάμους, πανηγύρια και έτσι να συμβάλουμε στην μείωση τέτοιων φαινομένων.

Θα πεις μα καλά γίνονται τέτοια πράγματα, η απάντηση μου είναι "δεν ξέρω", ξέρω όμως ότι σε άλλες χώρες γίνονται, ότι άλλοι άνθρωποι μπορούν και ότι δεν πάω να ανακαλύψω το τροχό. Επίσης ξέρω ότι "ακτιβιστικές" δράσεις παρακινημένες από κοινότητα στο internet έχουν γίνει με επιτυχία και στην Ελλάδα.

Δεν μπορώ λοιπόν να δεχτώ ότι με εμάς δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Η μοναδική ίσως προϋπόθεση είναι να λέμε όχι "Καλημέρα" και "Καληνύχτα" και να μεγαλώνουμε αυτή τη κοινότητα όσο μπορούμε.

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 29/01/2011 18:02 #10

• Συντάκτης θέματος
  • gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Ανδρέα μου δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά αυτό απαιτεί πολύ δουλειά από όλους... εμείς σχεδόν δεν ξεκινήσαμε που λένε ακόμη.

Μακάρι να υπάρξει η ανάλογη ανταπόκριση από όλους και να γίνουν αυτά. :bravo: :bravo:

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 30/01/2011 08:45 #11

Θα εκφράσω και ένα κρυφό μου πόθο, ούτε εταιρία είμαστε ούτε τίποτα, όμως στον 21ο αιώνα σε άλλες χώρες κοινότητες στο internet όπως αυτές εδώ μπορούν και επηρεάζουν με θετικό τρόπο το "οικοσύστημα" που αντιπροσωπεύουν.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε δράσεις κατά των χρυσόψαρων σε γυάλες, γάμους, πανηγύρια και έτσι να συμβάλουμε στην μείωση τέτοιων φαινομένων.

Ανδρέα μου όλα αυτά που λες είναι υπέροχα, δεν ξέρω όμως κατά πόσο μπορούν να βρούν πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα. Μην ξεχνάς ότι στο εξωτερικό (και μιλάμε μόνο για τη Δύση φυσικά) οι άνθρωποι έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία από εμάς και μία υπερευαισθησία για θέματα που αφορούν τα ζώα γενικά. Κοινώς είναι πολιτισμένοι, γιατί το βαθμό του πολιτισμού του ο καθένας μας τον δείχνει από τον τρόπο που φέρεται στα "κατώτερα" είδη. Εμείς εδώ ακόμη σφάζουμε ζώα στους δρόμους (εδώ στην Κρήτη στα χωριά αυτό ακριβώς γίνεται) έχουμε μηδέν παιδεία όσον αφορά θέματα οικολογίας και ζωικού βασιλείου και βέβαια την περίφημη Ελληνική καφρίλα η οποία δε νομίζω ότι θα μας επιτρέψει ποτέ να δούμε πέρα απ'τη μύτη μας. Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το θέμα των ψαριών στα πανηγύρια στους γάμους και στις γυάλες γενικότερα δε νομίζω να εκλείψει ποτέ.
Κατά τα άλλα η ιδέα σου είναι μία υπέροχη ρομαντική σκέψη ενός ευαίσθητου ανθρώπου.
"ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ"

xotiko-gaia.blogspot.com/

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 30/01/2011 16:37 #12

• aafent
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Administrator
Δε διεκδικώ ούτε το τίτλο του ευαίσθητου ! ούτε του ρομαντικού, απλά είμαι πολιτισμένος και εναρμονισμένος με τη φύση σε συνδυασμό με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Πιστεύω ότι τα πάντα γίνονται αλλά όχι από μόνα τους, χρειάζεται χρόνος, τρόπος, κόπος και μάζα. Επίσης να μη ξεχνάμε ότι μια σπίθα φτάνει για να ανάψει φωτιά.

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 30/01/2011 16:44 #13

• Το Άβαταρ του/της Ελένη
  • Ελένη
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered

Θα εκφράσω και ένα κρυφό μου πόθο

Είναι και δικός μου φανερός, ολοφάνερος πόθος.thumbs-up :bravo:

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 30/01/2011 16:51 #14

• Carolina
  • Αποσυνδεμένος
  • Platinum Member
  • Platinum Member
  • Registered

Δε διεκδικώ ούτε το τίτλο του ευαίσθητου ! ούτε του ρομαντικού, απλά είμαι πολιτισμένος και εναρμονισμένος με τη φύση σε συνδυασμό με το σύγχρονο τρόπο ζωής.

Πιστεύω ότι τα πάντα γίνονται αλλά όχι από μόνα τους, χρειάζεται χρόνος, τρόπος, κόπος και μάζα. Επίσης να μη ξεχνάμε ότι μια σπίθα φτάνει για να ανάψει φωτιά.

Προσωπικά αυτά τα λέω ανθρωπιά και συνείδηση. Δύο όροι, που περικλείουν στην έννοιά τους πολλά, για να μην πω σχεδόν τα πάντα.

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 30/01/2011 16:56 #15

• aafent
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Administrator
:blush: :blush: :blush: :blush: με κάνετε και ντρέπομαι .... love συνεχίστε συνεχίστε ... ίσως έτσι βρω και καμιά καλή γυναίκα να καλοπαντρευτώ! :P

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 30/01/2011 19:35 #16

• Αρίων
  • Αποσυνδεμένος
  • Senior Member
  • Senior Member
  • Registered
  • Ληφθείσες Ευχαριστίες 7
Συμφωνώ επί της αρχής με την τοποθέτηση του aafent αλλά για να γίνουν προσπάθειες με στόχο την πραγματοποίησή τους, χρειάζεται μια πολυμελής κοινότητα με ευρεία απήχηση, ώστε να υπάρχουν και αρκετά μέλη για να στηρίξουν επαρκώς την κάθε πρωτοβουλία και να υπάρχει ελπίδα για θετικά αποτελέσματα.
Όπως όμως είπε ο PascM το aquaristic είναι στο ξεκίνημά του ακόμη...
Ας κρατήσουμε λοιπόν τις προτάσεις του aafent ως μελλοντικούς στόχους και όταν η συνθήκες και οι δυνατότητες (του aquaristic και των μελών του) το επιτρέψουν, μια-μια μπορεί να δρομολογηθεί για υλοποίηση.
... ακόμα μια δημοσίευση πιο κοντά στο να γίνω "Γηραιό" oops Χρυσόψαρο

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 30/01/2011 19:37 #17

• Συντάκτης θέματος
  • gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Το πρώτο βήμα όπως είδατε έγινε thumbs-up

Edit: εδώ

Τελευταία επεξεργασία: από aafent.

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 31/01/2011 15:44 #18

• Το Άβαταρ του/της Ελένη
  • Ελένη
  • Αποσυνδεμένος
  • Elite Member
  • Elite Member
  • Registered
Να θυμίσω σε όλους τους... "απαισιόδοξους", πάντα βέβαια με πολλή αγάπη και εκτίμηση, οτι όλες οι ανθρώπινες κατακτήσεις πριν γίνουν πραγματικότητα ήταν ιδέες στο κεφάλι ενός ρομαντικού.

Αν πριν από 100 χρόνια έλεγες σε κάποιον οτι εσύ είσαι εδώ στη μέση της οδού Σταδίου και ο φίλος σου ο Παντελής στη μέση της 5ης Λεωφόρου και έχετε πιάσει ψιλοκουβέντα μάλλον θα κατέληγες σε ψυχιατρική κλινική.
Κι όμως τα κινητά, το διαδίκτυο και το Skype ήδη υπήρχαν στο κεφάλι κάποιων.

Όσο για τους λαούς της Ευρώπης που όντως έχουν παιδεία σε κάποια θέματα, να σας θυμίσω οτι μόλις πριν από μερικές δεκαετίες συντηρούσαν αποικίες κρατουμένων τύπου νησιού του Διαβόλου.
Αν αυτοί κατάφεραν να εξελιχθούν σε κάποιους τομείς, εμείς γιατί δε μπορούμε?
Αρκεί από κάπου να γίνει η αρχή.

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 31/01/2011 19:47 #19

Καλά τα λες Ελένη,έτσι όπως το θέτεις έχεις δίκιο.
"ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΓΑΠΗ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ"

xotiko-gaia.blogspot.com/

Απ: Κεντρική Σελίδα aquaristic.gr 31/01/2011 19:50 #20

• Συντάκτης θέματος
  • gozen
  • Αποσυνδεμένος
  • Administrator
  • Administrator
  • Super Users
Η αλήθεια είναι πως αν δεν είχαμε αυτή την τρέλα και τον ρομαντισμό στον οποίο αναφέρεστε δεν θα είχαμε φτιάξει αυτόν τον χώρο.... ειδικά μετά από χρόνια ενασχόλησης με το χόμπυ ;)

• Σελίδα:
  • 1
  • Δεν Επιτρέπεται: για δημιουργία νέου θέματος.
  • Δεν Επιτρέπεται: για απάντηση.
  • Δεν Επιτρέπεται: να επεξεργαστείτε το μήνυμά σας.
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.050 δευτερόλεπτα
Κορυφή