Θα εκφράσω και ένα κρυφό μου πόθο, ούτε εταιρία είμαστε ούτε τίποτα, όμως στον 21ο αιώνα σε άλλες χώρες κοινότητες στο internet όπως αυτές εδώ μπορούν και επηρεάζουν με θετικό τρόπο το "οικοσύστημα" που αντιπροσωπεύουν. Έτσι για παράδειγμα εάν το Aquaristic μεγαλώσει και συνεχίσει να έχουν τα μέλη τους τη σχέση που έχουμε εμείς, παλιά και νέα, γνώριμα και άγνωστα αναμεταξύ μας θα μπορούσε με τον όγκο του και τη συντονισμένη προσπάθεια του να καταφέρει πράγματα που δεν μπορούν να τα καταφέρουν ούτε ο σύλλογος ούτε άλλα fora που δεν έχουν τη δυναμική που έχουμε εδώ.
Για παράδειγμα θα μπορούσαμε να πιέσουμε τα καταστήματα να μειώσουν τιμές, κάνοντας εισαγωγή από εδώ μεγάλων συσκευασιών σε τρόφιμα αντιχλώρια,υγρά κτλ και να τα διαθέτουμε από το σιτε σε τιμή κόστους ανασυσκευασμένα σε μικρότερα σακουλάκια.
Θα μπορούσαμε να αγοράζουμε χρυσόψαρα μόνο από 2-3 καταστήματα που θα τα επιλέξουμε και ελέγξουμε για τις συνθήκες διατήρησης προκειμένου να πιέσουμε και τα άλλα να κάνουν το ίδιο
Θα μπορούσαμε να κάνουμε δράσεις κατά των χρυσόψαρων σε γυάλες, γάμους, πανηγύρια και έτσι να συμβάλουμε στην μείωση τέτοιων φαινομένων.
Θα πεις μα καλά γίνονται τέτοια πράγματα, η απάντηση μου είναι "δεν ξέρω", ξέρω όμως ότι σε άλλες χώρες γίνονται, ότι άλλοι άνθρωποι μπορούν και ότι δεν πάω να ανακαλύψω το τροχό. Επίσης ξέρω ότι "ακτιβιστικές" δράσεις παρακινημένες από κοινότητα στο internet έχουν γίνει με επιτυχία και στην Ελλάδα.
Δεν μπορώ λοιπόν να δεχτώ ότι με εμάς δε μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Η μοναδική ίσως προϋπόθεση είναι να λέμε όχι "Καλημέρα" και "Καληνύχτα" και να μεγαλώνουμε αυτή τη κοινότητα όσο μπορούμε.