Είναι η νέα τάση ή μόδα αν το προτιμάτε και έρχεται από τα SPA του εξωτερικού και δυστυχώς έχει ξετρελάνει αρκετές κυρίες (και όχι μόνο) ανά την υφήλιο. Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με ένα είδος ψαριού το οποίο ζει σε θερμοκρασίες γύρω στους 24 βαθμούς και το οποίο χρησιμοποιείται για... να κόβει ( τρώει ) τα πετσάκια από τα δάχτυλα ανθρώπινων άκρων.

fish-spa-head

Τι συμβαίνει όμως στα ψάρια αυτά και πόσο τελικά κακό μπορεί να τους κάνει μια τέτοιου είδους εκμετάλλευση; Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς για τους περισσότερους από εμάς που λατρεύουμε την φύση και θεωρούμε πως κάθε τι πρέπει να παραμένει φυσικό όπως ακριβώς θα το συναντήσουμε (ή θα το συναντούσαμε πλέον) έξω στην πραγματική φύση.

Μόλις πρόσφατα ένα άρθρο ασχολήθηκε σχετικά με την κατάσταση των ψαριών αυτών και το stress που τους προκαλεί η δοκιμασία στην οποία υποβάλλονται. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το άρθρο υπογράφει o Charmaine Millar ο οποίος ουσιαστικά μας δίνει κομμάτι από την διατριβή του στο Chester University.

Αυτό λοιπόν που μας λέει ο συντάκτης είναι κάτι που σίγουρα όλοι γνωρίζαμε, τι ; μα φυσικά ότι η όλη διαδικασία στην οποία υποβάλλονται τα ψάρια δεν έχει να κάνει σε τίποτα με αυτό που τα ψάρια θα έκαναν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Κορυφή