Ευρετήριο Άρθρου

Όσοι έχουμε μια σχετική εμπειρία με τα ενυδρεία την έχουμε συναντήσει και πραγματικά είναι σχεδόν αδύνατον να διατηρήσεις ένα ενυδρείο χωρίς καθόλου άλγη, αυτό που όμως είναι εφικτό είναι να την διατηρείς σε επίπεδα που δεν επηρεάζουν την καλαισθησία του ενυδρείου σου. Μην ξεχνάμε βέβαια ότι και στην φύση η άλγη βρίσκεται παντού σε όλους σχεδόν τους βιότοπους.

Κατ' αρχάς ας δούμε τι είναι η άλγη

Η άλγη είναι φυτό ενώ αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως και η μπλε άλγη την οποία συνήθως κατατάσσουμε στα βακτηρίδια είναι και αυτή φυτό. Ως φυτό λοιπόν για να αναπτυχθεί χρειάζεται ότι ακριβώς και τα υπόλοιπα υδρόβια φυτά μας, δηλαδή φως - διοξείδιο και κυρίως θρεπτικά συστατικά.

Το θέμα βέβαια με την άλγη είναι ότι σε σχέση με τα περισσότερα είδη φυτών είναι από τα πλέον ανθεκτικά ενώ παράλληλα διακρίνεται για την ικανότητά της να προσαρμόζεται εύκολα σε όλες σχεδόν τις συνθήκες.

Πόσα είδη υπάρχουν;

Αυτή είναι μια ερώτηση που με ακρίβεια δεν έχει απαντηθεί και πιστεύω δεν θα απαντηθεί και ποτέ, η ουσία είναι ότι υπάρχουν μερικές χιλιάδες είδη άλγης. Εδώ θα δούμε ορισμένα από τα πλέον κοινά είδη άλγης καθώς και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να απαλλαγούμε από αυτά τα είδη, ενώ ορισμένα είδη άλγης μπορούν να χαρακτηρίσουν την υγεία του ενυδρείου μας.

Κορυφή