gf_me_aporiaΤο 2008 και για 13 ολόκληρες ώρες έμεινε εκτός νερού ένα χρυσόψαρο, που πήδηξε έξω από τη γυάλα του στη διάρκεια της νύχτας. Όταν η «αφεντικίνα» του, Μπάρμπαρα Γούντφορντ από τη Μ. Βρετανία, ξύπνησε το επόμενο πρωί και είδε ότι ο Τζίντζερ, το ψάρι, έλειπε, άρχισε να ψάχνει, αλλά σταμάτησε γιατί έπρεπε να φύγει για τη δουλειά της, φοβούμενη ότι το «κατοικίδιό» της δε ζει πια.

Όταν επέστρεψε το απόγευμα, το εντόπισε στο πάτωμα πίσω από ένα ντουλάπι, σώο και αβλαβές. «Το σήκωσα με μία σπάτουλα και το στόμα του άρχισε να κινείται. Το έβαλα ξανά μέσα στο νερό και αμέσως άρχισε να κολυμπά. Δεν το πίστευα – ήταν θαύμα των Χριστουγέννων», είπε η 61χρονη Γούντγορντ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα απέκτησε τον Τζίντζερ σαν δώρο γενεθλίων τον Αύγουστο και τώρα τελευταία είχε αρχίσει να πηδά πολύ έξω από το νερό. «Προφανώς τα χρυσόψαρα πηδούν όταν έχουν ανάγκη για οξυγόνο», πρόσθεσε η 61χρονη.

Εμείς το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε και να θυμίσουμε είναι ότι τα χρυσόψαρα ΔΕΝ ζούνε σε γυάλες. Η έλλειψη οξυγόνου ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να πάθει το χρυσοψαράκι.

{snippet other-source | zougla.gr | }{snippet goforum-geniki}

Κορυφή