sera-bio-nitrivec-aqΤο sera bio nitrivec είναι ένα ειδικό μίγμα διαφορετικών υψηλής ποιότητας βακτηρίων καθαρισμού για το νερό του ενυδρείου. Εμποδίζει την συγκέντρωση της αμμωνίας και των Νιτρωδών.

Η ίδια η sera διαθέτει και ένα προϊόν με το όνομα nitrivec η διαφορά τους είναι ότι το bio nitrivec έχει έτοιμες καλλιέργειες βακτηρίων σε ψιλή λάβα για αυτό το λόγο είναι ορατό ίζημα στο μπουκάλι.  Σύμφωνα με την εταιρία δουλεύει καλύτερα αλλά θα εμφανιστεί μικρή θολούρα στο νερό μετά την χρήση και για μικρό χρονικό διάστημα και αυτό είναι φυσιολογικό.

Γενικές Πληροφορίες για το σκεύασμα
Σύμφωνα με το φυλλάδιο οδηγιών του bio nitrivec είναι ένα υγρό βιολογικό υλικό φίλτρου με ωφέλιμα βακτήρια καθαρισμού στο ενυδρείο γλυκού νερού.

Το bio nitrivec είναι, ένα βιοτεχνολογικό προϊόν της sera, που διασπά το αμμώνιο και τον νιτρίτη μέσω των ενεργών βακτηρίων που περιέχει. Η περιεχόμενη μέταλλοηφαιστειακή σύνθεση αφαιρεί ακαθαρσίες, δεσμεύει άμεσα και με επιτυχία την θολούρα και παρέχει περιοχές αποίκισης στα ωφέλιμα βακτηρίδια καθαρισμού.

Συσκευασία
Στην αγορά θα το βρείτε σε συσκευασίες των  50,100 και 250ml

Οδηγίες χρήσης
Ανακινείστε καλά για 10 δεύτερα πριν από την χρήση, και προσθέστε το άμεσα!
Μια ελαφριά γαλακτώδης θολούρα είναι επιθυμητή και αποδεικνύει την αποτελεσμα-τικότητα του προϊόντος. Ανάλογα με τον βαθμό μόλυνσης του νερού, η θολούρα θα εξαφανιστεί μεταξύ 4 και 24 ωρών. αφήνοντας το νερό κρυστάλλινα καθαρό.

Δοσολογία για νέα ενυδρεία: 
  • Προσθέστε 1 καπάκι* sera bio nitrivec ανά 25 λίτρα νερού στο ενυδρείο.
  • Εισάγετε μέρος των ψαριών μετά από 24 ώρες.
Δοσολογία για βιολογικά στημένα ενυδρεία:
  • Προσθέστε 1 καπάκι* sera bio nitrivec ανά 25 λίτρα νερού μια φορά την εβδομάδα. 
Δοσολογία για αλλαγές νερού και καθαρισμό φίλτρων:
  • Προσθέστε 1 καπάκι* sera bio nitrivec ανά 25 λίτρα νερού στο ενυδρείο.

 *Σημείωση:  1 καπάκι (10ml) γεμάτο μέχρι την εξωτερική μπορντούρα.

Διατήρηση:
Φυλάξτε το σε μέρος δροσερό ή στο ψυγείο μετά το άνοιγμα.

Αξιολόγηση του συγγραφέα:

Η εταιρία κατασκευής του υποστηρίζει ότι «επιτρέπει την προσθήκη ψαριών μόλις μετά από 24 ώρες!». Προσωπικά δε θα συνιστούσα σε κανέναν να στρώσει το όποιο ενυδρείο με διαφορετικό τρόπο από τον παραδοσιακό ή το μπόλιασμα. Εάν τώρα για τον όποιο λόγο κάποιος ενυδρειόφιλος το έχει ήδη προμηθευτεί και επιθυμεί τη χρήση του, συνιστώ ανεπιφύλακτα να κάνει μετρήσεις στο ενυδρείο του με υγρά και στη συνέχεια εάν αυτές δείξουν ότι ο κύκλος του αζώτου έχει αρχίσει να λειτουργεί τότε και μόνο τότε να αρχίσει να έχει μια σταδιακά αυξανόμενη υχθιοφόρτιση.

Από την άλλη πλευρά το «24 ώρες» είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να αρχίσει ο κύκλος του αζώτου. Εάν δηλαδή κάποιος βάλει ψάρια μετά από 48 ώρες τότε υπάρχει περίπτωση να μη λειτουργήσει το όλο σύστημα διότι τα βακτήρια που περιέχει χρειάζονται τροφή (NH3/NH4) που παράγεται από τα κατάλοιπα τροφής, κένωσης και αναπνοής των ψαριών.  Μια πιθανή ασφαλή αντιμετώπιση θα ήταν να προσθέσει κάποιος τροφή από τη πρώτη ημέρα προκειμένου η αποσύνθεση της να δημιουργήσει αμμώνιο και με αυτό τον τρόπο να αρχίσει ο κύκλος.

Όπως και να έχει στα όρια αυτού του άρθρου ο συγγραφές του προσπάθησε να περιγράψει όλες τις πτυχές που υπάρχουν γύρο από το συγκεκριμένο σκεύασμα αλλά και άλλα ανάλογα του.   Η επιλογή είναι πάντα στην διακριτική ευχέρεια του αναγνώστη που θα μου επιτρέψετε να τονίζω ότι θα πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένος και με κριτική σκέψη να συνδυάζει τις πληροφορίες που λαμβάνει, να τις συζητάει στους χώρους δημοσίων συζητήσεων (fora) και στη συνέχεια αφού έχει διαμορφώσει μια συγκεκριμένη στρατηγική να την εφαρμόζει  με τον ασφαλέστερο και περισσότερο ακίνδυνο τρόπο για τα έμψυχα όντα που φιλοξενεί στα ενυδρεία του.

{snippet author-aafent}{snippet goforum-ximia}

Κορυφή